CHP Aydın Milletvekili Tezcan:

CHP Aydın Milletvekili Tezcan: -Aydının tüm milletvekillerini, ilçe adliyelerinin kapanmaması noktasında ortak hareket etmeye çağırıyorum


AYDIN (A.A) - CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydındaki bazı ilçe adliyelerinin kapatılmasına karşı tüm milletvekillerine ortak hareket etme çağrısında bulundu.
     Tezcan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde 148, Aydında ise 6 adliyenin kapatılacağını belirtti.
     Aydının Buharkent, Köşk ve Karpuzlu adliyelerinin kapandığını, Sultanhisar, Kuyucak, Yenipazar, Karacasu, Koçarlı ve İncirliova adliyelerinin de kapatılacağını kaydeden Tezcan, şöyle konuştu:
     17 ilçesi bulunan Aydının sadece 8 adliyesi kalırken 9 ilçede adliye yok. Bu Büyükşehir yasası kapsamında ilçe belediye sayısını azaltmak için yapılan bir çalışmadır. Adalet hizmetinde bu eziyet halka yapılamaz. Devlet, halkın refahı ve sorunları için vardır. Hükümet kamu hizmetini mal gibi görme anlayışından vazgeçmelidir. Adliyeleri kapatılan ilçelerde halk kararlı bir şekilde tepkisini dile getirmelidir. Adliyelerin kapanması nedeniyle halkın en çok sıkıntıya düştüğü illerin başında Aydın geliyor.
     İktidar partisi milletvekillerinin de adliyelerin kapatılmasından rahatsız olduğunu iddia eden Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kulislerde görüştüğümüz AK Partili vekiller, bizim bu karara itiraz etmemizi istiyorlar. Aydının tüm milletvekillerini, ilçe adliyelerinin kapanmaması noktasında ortak hareket etmeye çağırıyorum. Bu karar neticede nihai bir karar değil ve geç kalınmazsa değiştirilir.
    
     Muhabir : Suat Deniz / Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber CHP Aydın Milletvekili Tezcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER