CHPli Kart tazminata mahkum oldu

CHPli Kart tazminata mahkum oldu


KAYSERİ (A.A) - CHP Konya Milletvekili Atilla Kartın, Kayseri Büyükşehir Belediyesinde görevli üst düzey yöneticiler hakkındaki asılsız iddiaları nedeniyle mahkemece 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildiği bildirildi.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesinde yapılan açıklamada, Atilla Kartın Kayseride 13 Ocak 2011 tarihinde 17 CHPli arkadaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri hakkında 2007 yılında yapılan soruşturmanın adliye-belediye ve vilayet işbirliği ile karartıldığını ve mahkemenin takipsizlikle sonuçlandığını iddia ettiği anımsatıldı.
     CHPli Kartın, savcılığa verdiği dilekçede ve aynı gün katıldığı bir televizyon programında da yalan, yanlış beyanlarını sürdürerek, belediye üst düzey görevlilerinin mal varlıklarında olağan dışı artışlar olduğunu ve bunun yolsuzluktan elde edilen gelirlerle gerçekleştiğini ima ettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kartın savcılığa başvurusunun ardından açılan ve 10 ay gibi uzun bir sürede tamamlanan ikinci soruşturma sonunda da belediye üst düzey yöneticileri hakkında ikinci kez takipsizlik kararı verilmişti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu eski Başkanı Mehmet Tarınçın, CHPli Kartın şahsına yönelik iftiraları nedeniyle Kayseri 5. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı tazminat davası Tarınç lehine sonuçlandı. Davada Atilla Kartın Mehmet Tarınça 13 Ocak 2011 tarihinden itibaren faizi ile 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.
     Açıklamada, belediyenin diğer üst düzey yöneticilerinin açtığı tazminat davalarının halen devam ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber CHPli Kart tazminata mahkum oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER