CHPden Adalet Mitingleri

CHPden Adalet Mitingleri -Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Bu adaletsizliğe karşı artık 26 Ocakta Adanadan başlamak üzere bütün Türkiyede adalet istiyoruz diyeceğiz


ADANA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Mitinglerinin ilkinin 26 Ocakta Adanadan başlayacağını ve tüm bölgelerde yapılacağını bildirdi.
     Tezcan, partisinin Adana İl Başkanlığında Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarının da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin son dönemde demokrasinin ve demokratik örgütlenmelerin doğrudan doğruya iktidar eliyle dönüştürülmeye, tasfiye edilmeye çalışıldığı bir süreç yaşadığını ileri sürdü.
     Demokratik kitle örgütleri ve sendikal örgütlerin kendilerini karşılamalarını önemsediklerini belirten Tezcan, Çünkü iktidar yandaş sendikalar, yandaş sivil toplum yaratma konusunda son 10 yılda çok ciddi adamlar attı dedi.
     Bu düzenin adaletsiz olduğunu, partisinin adında adalet olan Adalet ve Kalkınma Partisinin, milletin kendisine 10 yıllık iktidarında tanıdığı yetkiyi kötüye kullandığını öne süren Tezcan, 10 yıllık devri iktidarında adaletsiz bir düzen yaratmıştır. Bu düzen adaletsiz. Ekonomik, toplumsal ve siyasal düzen adaletsiz. Günlük hayat adaletsiz. Hayatın içerisinden adaleti çekip çıkardılar, baskıyı ve zulmü soktular. İşte onun için bu adaletsizliğe karşı artık 26 Ocakta Adanadan başlamak üzere bütün Türkiyede adalet istiyoruz diyeceğiz, adalet çığlığının işaret fişeğini siz buradan Türkiyeye yakacaksınız diye konuştu.
     Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Tezcan, Bu düzene sizlerle birlikte dur diyeceğiz ve önüne geçeceğiz. CHP iktidarı gelecek sosyal devleti de tesis edecek, sosyal adaleti de yeniden kuracak ifadesini kullandı.
     Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kapatılmak istendiğini de öne süren Tezcan, CHP olarak buna müsaade etmeyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHPden Adalet Mitingleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER