CHPden, bulvar adı değişikliğine tepki

CHPden, bulvar adı değişikliğine tepki -İl Başkanı Görgöz: Bu isim değiştirme girişimi, ilimizin ve ülkemizin tarihi geçmişine ve Afyonkarahisarlılara karşı yapılacak çok büyük saygısızlıktır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ali Çetinkaya Bulvarının adının Hamm Bulvarı olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.
     Görgöz, yaptığı yazılı açıklamada, filli kavşak olarak da anılan Ali Çetinkaya Bulvarına, Belediye Meclisi kararıyla Afyonkarahisar Belediyesinin kardeş şehir ilişkisi kurduğu Hamm kentinin adı verilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.
     Bulvarın yeni adıyla açılışının 12 Temmuz Çarşamba günü, Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermannın katılımı ile gerçekleştirilmesinin planlandığını bildiren Görgöz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     İlimizde yıllardan beri altyapı, yol, su, trafik, park ve bir türlü şehirleşememe sorunları varken, yaşanabilir kentler sıralamasında 53. sıraya gerilemişken, Afyonkarahisar Belediyesinin bulvarların adını değiştirmeye kalkması, hele bir de gururumuz, rahmetle andığımız ulusal kahramanımız Ali Çetinkaya yerine hiçbirimizin benimsemediği ve hazmedemediği, ilimiz için bir şey ifade etmeyen Hamm adını koyma kararını protesto ediyor, şiddetle kınıyoruz. Bu isim değiştirme girişimi, ilimizin ve ülkemizin tarihi geçmişine ve Afyonkarahisarlılara karşı yapılacak çok büyük saygısızlıktır.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHPden, bulvar adı değişikliğine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER