Cezasını Kızılayda çalışarak tamamlayacak

Cezasını Kızılayda çalışarak tamamlayacak -Kızılay Muş Şube Başkanı Koç: -Kızılayın sadece doğal, felaket ve afet zamanlarında değil, her zaman toplumun yanında ve hizmetindedir


MUŞ (A.A) - Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlüyken, dilekçe vererek Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanmak isteyen Bilal Bahçıvan, kalan cezasını Kızılay Muş Şubesince çalışarak tamamlayacak.
     Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulunun aralık ayı toplantısında alınan kararla Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanan Bahçıvan, 120 gün süreyle günde 4 saat ücretsiz Kızılay Muş Şubesinde çalışmak için protokol imzaladı.
     Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, yaptığı açıklamada, Kızılayın sadece doğal, felaket ve afet zamanlarında değil, her zaman toplumun yanında ve hizmetinde olduğunu söyledi.
     Bu ve buna benzer kişilerin topluma kazandırılması için çaba gösterdiklerini ifade eden Koç, şöyle konuştu:
     Kamu yararına çalışma cezasıyla iyi halli hükümlülerin, cezalarının belli bir kısmını açık ceza infaz kurumunda tamamladıktan sonra, şartlı tahliyelerine bir yıl veya daha az bir süre kala toplumla ve ailesiyle bütünleşmesini sağlamak amacıyla, ceza infaz kurumundan salıveriliyor. Bu kişiler şartlı tahliyelerine kadar olan sürenin bir kısmını mesai günlerinde her gün 4 saat kamu kurum ve kuruluşlarında, ücretsiz olarak çalıştırılmakta. Böylece tecrit edilmenin olumsuz etkilerinden bir nebze de olsa uzaklaşmakta. Ayrıca işlemiş oldukları suç nedeniyle topluma ve devlete verdiği zararı telafi etmekte. Bu kapsamda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol gereği Bilal Bahçıvan, cezasının bir kısmını bizimle çalışarak telafi edecek.
     Koç, Bahçıvanın çalıştığı süre içinde Kızılayın görevlerinden faydalanacağını ve hizmetlerin nasıl yapıldığını öğreneceğini kaydetti.
     Bahçıvan ise, 5 Nisanda çıkan Denetimi Serbestlik Yasasından yararlandığını belirtti.
     Bahçıvan, Bir yıl cezam kalmıştı. İşe girmek için müracaata bulundum. Cumhuriyet Başsavcılığının Koruma Kurulu Toplantısında benim için iş bulma kararı alındı. Kararın ardından Kızılay Şube Başkanlığında işe başladım. Bu benim için deneyim olacak. Burada halkın yararına bir iş yapacağız. Katkısı olana herkese teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Cezasını Kızılayda çalışarak tamamlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER