Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Kayseri Baro Başkanı Avukat Konaç: Yapılan grevi sonlandırmak için insani olarak yapılacak bir şey varsa mutlaka müdahale edilmeli Ama yetmiş beş milyon insanımızın hassasiyetleri göz önünde bu


KAYSERİ (A.A) - - 02.-11.-2012 - Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, 67 ceza infaz kurumunda devam açlık greviyle ilgili olarak, Yapılan grevi sonlandırmak için insani olarak yapılacak bir şey varsa mutlaka önlem alınmalı. Ama yetmiş beş milyon insanımızın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak bir önlem alınmalı dedi.
     Konaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi niyetli olmayan, temel amacı başka niyetler taşıyan, terör örgütünü legalleştirmek için yapılan ve hak elde etmeye çalışılan but tür eylemleri tasvip etmediklerini söyledi.
     Türkiyenin barış ve sükunetin hakim olduğu, mağduriyetlerin sona erdiği bir ülke olmasını dilediklerini ifade eden Konaç, şunları kaydetti:
     Yapılan grevi sonlandırmak için insani olarak yapılacak bir şey varsa mutlaka müdahale edilmeli. Ama yetmiş beş milyon insanımızın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak bir önlem alınmalı. Çünkü her gün şehit haberi almak gönlümüzü yaralıyor, milletimizi üzüyor. Tüm hassasiyetler göz önünde bulundurulmadan yapılacak bir çözüm milletimizi daha da yaralar. Terör örgütü mensuplarının taleplerinin koca bir ülkenin bütün ilgisini çekmesine, enerjinin bu yönde harcanmasına da razı değiliz. İnsani değerler noktasındaki bakışımızla, hukuki değerler noktasındaki bakış açımız arasındaki bu farktan kaynaklıda bir an önce bu manzaraların ülkemiz üzerinden kalkmasını arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER