Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Ağrı Barış ve Uzlaşma Komitesi Başkanı Alır: Hiçbir şey insan hayatından kutsal değildir. Devlet kendisini onların yerine koyacak, onları dinleyecek, onlar da kendilerini idarecilerin yerine koyacak v


AĞRI (A.A) - Ağrı Barış ve Uzlaşma Komitesi Başkanı Mehmet Hanifi Alır, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine ilişkin, Hiçbir şey insan hayatından kutsal değildir. Devlet kendisini onların yerine koyacak, onları dinleyecek, onlar da kendilerini idarecilerin yerine koyacak ve taleplerini makul seviyeye indirecek dedi.
     Alır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir amacın, hiçbir hedefin insan hayatından daha önemli olmadığını belirterek, açlık grevinde bulunanların aileleri için de devlet için de aynı şeyleri dile getirdiklerini söyledi. Devlet erkanlarının, açlık grevinde olanları dinleyeceğini belirten Alır, şunları kaydetti:
     Onlar da taleplerini makul seviyeye indirecek. İki taraf da oturup konuşacak ve ortak bir çözüm bulacaklar. Biri birini görmezlikten gelmeyecek. Akla, mantığa ve vicdana göre ortak bir çözüm bulunur. Grevde bulunanların bütün talepleri kabul edilecek diye bir kaide yok. Devletin de bunları görmezlikten gelecek diye bir şansı yok. Devlet bunlarla oturup, makul kabul edilebilir taleplerini kabul edecek. Kabul edilmeyenler de zamana yayılacak.
     Ailelere de çağrıda bulunan Alır, Bunlar da bu ülkenin vatandaşıdır. Hayatları her şeyden kutsaldır. Bu çocukların hayatları her şeye bedeldir. Hayatlarını mahvetmesinler. Siz de destek verin, yardımcı olun. İstekleri makul olmalı. Oturup konuşulmalı. İnsanların konuşarak çözemeyecekleri hiçbir şey yoktur diye konuştu.
     Her şeyin bir çözümü olduğunu vurgulayan Alır, Yeter ki biz demokrasi kavramı içinde birbirimizi dinleyelim ve anlayalım. Yani empati kuracağız. Devlet kendisini onların yerine koyacak, onları dinleyecek onlar da kendilerini idarecilerin yerine koyacak ve taleplerini makul seviyeye indirecek ifadelerini kullandı.
     Alır, sivil toplum örgütü olarak üzerilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, Gerekirse gidin onlarla görüşün, konuşun deseler gider onlarla konuşuruz. Orta yol bulunması için de her şeyi yapmaya hazırız dedi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER