Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -BDP il teşkilatlarınca dağıtılan bildirilere rağmen Vanda çoğu işyeri açılırken, tedirgin olan bazı esnaf işyerlerini kapalı tuttu -Hakkaride ise eylem kararı nedeniyle çoğu işyeri kepenk kapattı


VAN (A.A) - Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla BDP teşkilatlarınca bildiri dağıtılmasına rağmen, çoğu işyeri açıldı. Tedirgin olan bazı vatandaşlar ise işyerlerini tapalı tuttu.
     Türkiyedeki bir çok cezaevinde, terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan tutuklu bulunan kişilerce başlatılan açlık grevlerine destek vermek amacıyla, BDP il teşkilatlarınca bildiri dağıtılarak, geniş katılımla iş bırakma eylemi yapılması istenmişti.
     Kepenklerin kapatılması ve çocukların okula gönderilmemesi istenen bildirilere rağmen, Vanda merkezde bir çok esnaf sabah saatlerinden itibaren iş yerlerini açtı. Özellikle kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet ve Kazım Karabekir caddelerindeki esnafın, BDPnin aldığı eylem kararına uymadığı ve iş yerlerini açtığı gözlendi. Ara sokak ve caddelerde iş yerleri bulunan bazı esnafın ise yaşadığı tedirginlikten dolayı iş yerlerini açmadığı fakat caddede beklediği görüldü.
     Bildiriler nedeniyle bazı aileler çocuklarını okula göndermedi.
     Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili kentteki tüm okullarda çalışma başlatıldığını, gerek BDPnin aldığı eylem kararı gerekse bayram tatilinden dönmeyen öğrenciler bulunması nedeniyle bazı okullardaki öğrenci mevcudunda bugün düşüş yaşandığını bildirdi.
    
     -Hakkaride fırın ve eczaneler açık-
    
     Cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla BDP tarafından alınan eylem kararı nedeniyle Hakkari ve ilçelerinde esnafın çoğu kepenk kapattı. Hakkari merkez ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde ekmek fırını ve eczaneler dışındaki işyerleri esnaf kepenk açmazken, okullarda da az sayıda öğrencinin bulunduğu gözlendi.
     Muş ve Bitlis il merkezlerinde, bazı esnaf BDPnin aldığı eylem kararına uyarken, bazıları işyerlerini açtı. Cezaevlerindeki açlık grevleri nedeniyle Muşun Bulanık, Malazgirt ve Varto ilçelerinde BDPli belediye başkanları, il meclis üyeleri ve ilçe teşkilatlarınca dönüşümlü olarak açlık grevi başlatıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Levent Harman
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER