Ceyhanda okul açılışı

Ceyhanda okul açılışı -Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar anısına yaptırılan ilköğretim okulu törenle hizmete açıldı


ADANA (A.A) - Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar anısına Ceyhan ilçesine bağlı Sarımazı beldesinde yaptırılan Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu törenle hizmete açıldı.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, okulların fiziki şartlarının daha iyi olmasının önemine işaret etti.
     Devletin eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptığını belirten Coş, şöyle konuştu:
     Hayırseverlerin katkıları da çok önemli. Bu okul da bunlara bir örnek. Geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz rahmetli iş adamımız Necati Akçağlıların adı bu okulda ve bu okuldan mezun olacak çocuklarımızla birlikte hep yaşayacaktır.
     Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kumcu da gençlerin başarılı olması kadar, dürüst ve ahlaklı birer birey olarak yetişmelerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi.
     Kumcu şunları söyledi:
     Felsefemiz, karşılıklı güven ve sorumluluk bilinci üzerine kurulu. Gençlerimiz bize iyi birer öğrenci olma sözü verirken, vakıf olarak biz de onları yarı yolda bırakmayacağımızın sözünü veriyor ve gençlerimizi eğitimleri boyunca destekliyoruz. Çünkü, biliyoruz ki, en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.
     Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete de konuşmasında, yaptırılan okulun kendileri açısından bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
     Mete, Necati Akçağlılar, üretmeye, işe, emeğe ve eğitime gönül vermiş bir insandı. Bugün burada aramızda olup gurur ve sevincimize ortak olsaydı eminim çok mutlu olurdu diye konuştu.
     Vali Coş konuşmaların ardından Necati Akçağlıların eşi ve aynı zamanda Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cansevil Akçağlılar ile Kumcu ve Meteye birer teşekkür plaketi verdi, ardından okulun açılışı yapıldı.
     Törene Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarımazı Belde Belediye Başkanı Erol Kahraman, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEOsu Erhan Öner ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Kurt
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Ceyhanda okul açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER