Çevreyi kirlettiği iddia edilen fabrikanın sahibine

Çevreyi kirlettiği iddia edilen fabrikanın sahibine hapis istemi -Mendereste faaliyet gösteren alüminyum fabrikasından çıkan toksit atıkları boş araziye attırdığı öne sürülen kişiye 5 yıl hapis cezası verilmesi istendi


İZMİR (A.A) - Mendereste faaliyet gösteren alüminyum fabrikasından çıkan toksit atıkları boş araziye attırdığı öne sürülen kişiye 5 yıl hapis cezası verilmesi istendi.
     İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Çevrenin kasten kirletilmesi suçundan tutuksuz yargılanan sanıklardan fabrika sahibi Ali İhsan Çile ile kamyon şoförü ve iş makinesi operatörü Tahir İçkavak ve avukatları katıldı.
     Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, mütalaasında, Mendereste bulunan fabrikadan çıkan zehirli atıkların kamyonla taşındığına ilişkin güvenlik güçlerine ihbarda bulunulduğunu, yapılan araştırma ve incelemede bir kısım atık maddenin boş bir araziye gömüldüğünün tespit edildiğini ifade etti.
     TÜBİTAK Kimya Enstitüsünce yapılan incelemede atık maddelerin toksik tehlikeli olduğunun belirtildiğini anlatan Savcı, sanık Ali İhsan Çilenin atık maddelerinin niteliğini bildiğini ve bu nedenle Türk Ceza Kanununun ilgili 181. Maddesi uyarınca 5 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
     Savcı Aygün, diğer sanıklar kamyon şoförü ve iş makinesi operatörü Tahir ve Tayfur İçkavakın ise atık maddenin niteliğini bildikleri hususunda somut delilin bulunmaması nedeniyle beraatlerini talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Menderes ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren fabrikadan alüminyuma ait zehirli toz katı atıkların taşındığı yönünde 2010 Eylül ayında emniyet güçlerine yapılan ihbar üzerine yapılan araştırmada, bazı toz atıkların araziye dökülerek üzerinin iş makinesiyle kapatıldığı belirlenmişti.
     Cumhuriyet Savcısı Arif Hikmet Oruçun hazırladığı iddianamede, fabrika sahibi Ali İhsan Çile ile kamyon şoförü ve iş makinesi operatörleri Tahir ve Tayfur İçkavakın Çevrenin kasten kirletilmesi suçundan 5 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmaları istenmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Çevreyi kirlettiği iddia edilen fabrikanın sahibine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER