Çevrecilerden lazerler yasaklansın talebi

Çevrecilerden lazerler yasaklansın talebi -Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Başkanı Ersan: -Lazerler nedeniyle artık çevremizde kuşları ve arıları göremez olduk


MUĞLA (A.A) - Marmaris Çevre Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, bazı eğlence merkezlerinde kullanılan lazerlerin hayvanlara zarar verdiği gerekçesiyle yasaklanmasını istedi.
     Grup üyeleriyle bir pastahanede basın toplantısı düzenleyen Filiz Ersan, ilçedeki çevre sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
     Özellikle Marmaris Barlar Sokağındaki bazı gece kulüplerinin lazer ışıklarını yakındaki çam ağaçlarıyla kaplı tepeye yansıtarak reklam yaptığını belirten Ersan, Bu lazerlerin yasaklanmasını istiyoruz. Lazerler nedeniyle artık çevremizde kuşları ve arıları göremez olduk. Lazerler ormanda yaşayan canlılara ve dolayısıyla ekosisteme zarar veriyor dedi.
     Geçmiş yıllarda lazerlerin kaymakamlık tarafından yasaklandığını hatırlatan Ersan, yeniden yasak getirilmesi için Muğla Valiliğine başvuracaklarını söyledi.
     Keçi Adasındaki fenerin kiraya verilmesine de tepki gösteren Ersan, buradaki yapılaşmaya karşı olduklarını anlattı. Ersan, adada yapacakları incelemenin ardından ilgili kurumlara başvuru yapacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Çevrecilerden lazerler yasaklansın talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER