Çevre ve Şehircilik Baranı Bayraktar Trabzonda:

Çevre ve Şehircilik Baranı Bayraktar Trabzonda: -"Demokratik ülkelerde, demokrasilerde kalkınmanın köprüsü, tetikleyicisi bürokrasidir. Bürokrasi olmazsa, bürokrasi eğer kalkınmaya, yatırıma, özel sektöre hizmet etmezse o ülke kalk


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Demokratik ülkelerde, demokrasilerde kalkınmanın köprüsü, tetikleyicisi bürokrasidir. Bürokrasi olmazsa, bürokrasi eğer kalkınmaya, yatırıma, özel sektöre hizmet etmezse o ülke kalkınamaz" dedi.
     Bayraktar, Trabzon Valiliğindeki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzondaki çeşitli proje ve çalışmalara değindi.
     Trabzonun marka değerinin artırılması için fotoğrafının güzelleşmesi gerektiğini belirten Bayraktar, sadece kentsel dönüşüm projeleri için Trabzona 400 milyon lira harcandığını ifade ederek, "Ne olursa olsun mutlaka yatırım, sanayi argümanlarının Trabzona getirilmesi lazım. Sizden kardeş olarak bir şey rica ediyorum. Şöyle, bize 7, 10, 15 milyon dolarlık yatırım yapabileceğimiz hayvancılık, alçıpan, pomza, gazbeton, ağaç işlemeye yönelik bir iş varsa böyle yatırımcılarla ben konuşuyorum, bunları buraya getirebiliriz" diye konuştu.
     Bakan Bayraktar, Tonya ilçesinde yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı çıkılmasına tepki göstererek, şunları söyledi:
     "Tonyada hayal kırıklığına uğradık. Tonyaya yatırım getirmek istedik, karşı çıktılar. Eğer benim önüme Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım. Ben şimdi o yatırıma karşıyım. Biz gidiyoruz ona buna yalvarıyoruz yatırım için aman gel Trabzona yatırım yap, birileri ona karşı çıkıyor ve bu karşı çakanlar da Trabzonda elemine edilmiyor. Halbuki Tonyalı kardeşlerimiz o karşı çıkanları elemine etmeliydi."
     Bürokratlara seslenen Bayraktar, şöyle devam etti:
     Yatırım olmadan olmaz. Bürokrat arkadaşlardan rica ediyorum, yalvarıyorum. Yatırımcılara yardımcı olun. Trabzona yatırım gelsin. Başka çark dönmez. Taşıma suyla değirmen dönmez. Trabzonun geliri yüksek gözüküyor niye, dışardaki insanlar gelip burada yazın para harcıyordu ondan ama bu devamlı olmaz. Millet artık rahatını düşünüyor.
     Demokratik ülkelerde, demokrasilerde kalkınmanın köprüsü, tetikleyicisi bürokrasidir. Bürokrasi olmazsa, bürokrasi eğer kalkınmaya, yatırama, özel sektöre hizmet etmezse o ülke kalkınamaz. Tabi ki denetleyerek. Denetimi devlet bürokrat eliyle yapar ama bunu yaparken kolaylaştırarak, yardım ederek, yatırımın önüne açarak, özel sektörün önünü açarak yapmak durumunda."
    
     -Bürokratlara Güney Kore örneği-
    
     Bayraktar, bürokratların çalışmalarında biraz daha gayretli olması gerektiğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:
     "Bürokratlar biraz daha gayret edip ne yapabiliriz demeli. Bugün Güney Kore dünyada mucize yaratmıştır. Sıkışık bir durumda, toprağı çok az, nüfusu çok fazla, dünyanın bir köşesinde, ihraç edecek madeni yok, yeraltı zenginlikleri yok. Kişi başına milli geliri 35 bin dolar. Kentsel dönüşüm problemini, kaçak yapılaşma meselesini halletmiş. Hatta Kuzey Kore ile devamlı hırlaşıyorlar. Buna rağmen nasıl yaptı bu mucizeyi. Sloganlarından bir tanesi şu herkesin bulunduğu noktada yapacağı çok şey var. Yok benim yerim dar, yok benim yetkim az, yok benim çubuğumun boyu kısa bu bahanelerle olmaz. Öpmeye niyeti olmayan adam dudağın nerede diye sorar. Onun için herkesin bulunduğu noktada yapacağı çok şey var."
     Kentteki diğer çalışmalara da değinen Bayraktar, demir yolunun mutlaka Trabzona gelmesi, kent merkezi ile Akçaabatta iki kampüsü olan Karadeniz Teknik Üniversitesinin de 2 rektörlük olması gerektiğini, böylece kente gelecek öğrenci sayısının 80 bine çıkacağını ifade etti.
     Toplantıya, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile çeşitli kurumların yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Baranı Bayraktar Trabzonda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER