Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -"(Ergene Nehri) Maalesef kirlilik artık kabul edilebilecek sınırı çok aştı" -"Avrupadaki ekonomik daralmaya rağmen Türkiye ihracatını artırıyor"


KIRKLARELİ (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ergene Nehrindeki kirliliğe ilişkin, "Maalesef kirlilik artık kabul edilebilecek sınırı çok aştı" dedi.
     Bazı temaslarda bulunmak üzere Kırklareliye gelen Bakan Bayraktar, Kırklareli Valisi Mustafa Yamanı ziyaret etti.
     Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Bayraktar, önemli bir bölümü Kırklareli sınırlarından geçen Ergene Nehrinin, çevre bakımından son derece sıkıntılı duruma geldiğini anlatarak, atık suların kirliliğinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi.
     Kirliliğin giderilmesi için çok ciddi bir eylem planı yaptıklarını belirten Bayraktar, "Maalesef kirlilik artık kabul edilebilecek sınırı çok aştı. Bunu mutlaka halletmemiz lazım. Bunun için proje haziran gibi inşallah bitecek. Ondan sonra etap etap ihaleleri yapılacak" diye konuştu.
    
     -Türkiye ihracatını artırıyor-
    
     Bayraktar, daha sonra AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuzu ziyaret etti.
     Burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin kalkınma bakımından belirli bir noktayı yakaladığını ifade eden Bayraktar, ülkenin son 10 yılda büyük bir istikrara kavuştuğunu belirtti.
     Bakan Bayraktar, Avrupadaki ekonomik daralmaya rağmen Türkiyenin ihracatını artırdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Şu anda 152 milyar dolara çıktık. Hazinemizdeki para 125 milyar doları aştı. Sağlam bir yapımız var. IMFye olan borcumuz 23,5 milyar dolardı, 400 milyon dolara düştü. Bu ay mayısın başında ödüyoruz onu. IMFye olan borcumuzu sıfırlıyoruz. Görüşme yapıyoruz belki IMFye borç vereceğiz. Öyle bir durumdaydık ki IMFnin kapısına gidiyorduk. Faizi ne olursa olsun, vadesi ne kadar kısa olursa olsun aman bize para ver de memurun maaşını ödeyelim diyorduk. Şimdi artık IMFye Sen sağ, ben selamet dedik."
     AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayanı da ziyaret eden Erdoğan Bayraktar, daha sonra Lüleburgaz ilçesindeki bir restoranda vatandaşlarla bir araya geldi. Partisinin yaptığı çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Bayraktar, buradan İstanbula hareket etti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER