Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda: -23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde kentte meydana gelen depremlerin ardından Van ve Ercişte 17 bin konutun yaklaşık 10 aylık süre içinde tamamlanması, bir dünya rekorudur (Fo


VAN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Van ve Ercişte 17 bin konutun yaklaşık 10 aylık süre içinde tamamlanmasının, dünya rekoru olduğunu belirtti.
     Bayraktar, Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor toplantısının ardından Vali Münir Karaloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Edremit ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yaptırılan deprem konutlarında incelemede bulundu.
     Yapımı tamamlanan bazı evleri gezen Bayraktar, TOKİ, yüklenici firma ve müşavir firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim 2012 tarihine kadar hak sahiplerinin kendi konutlarına yerleşeceğini söyledi.
     Edremit ilçesinde daha önce TOKİ tarafından yaklaşık 2 bin konut inşa edildiğini, depremden sonra da 5 bin 600 konutun yaptırıldığını ifade eden Bayraktar, 2 bin 100 konutun temelinin de atılmasıyla bölgedeki konut sayısının 10 bine ulaşacağını ifade etti.
     Bayraktar, söz konusu bölgenin, okulları, camileri, alışveriş merkezlerini, park ve bahçeleri, yolları ve sosyal hayatın gerektirdiği tüm donanımları ile modern bir şehir olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
     Depremden sonra devletimiz ve hükümetimiz tüm kurumlarıyla 4 elle sarıldı. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü konutların olduğu bölgede zemin etütlerini ve planlamaları yaptı. TOKİ de burada ihaleleri yaparak kısa sürede konutların yapımına başlandı. Devletin bütün ilgili birimleri bu çalışmalara omuz verdi ve burada yeni bir şehir doğdu. Bu şehir Vana renk getirdi. İnşallah Vanın marka şehir olmasına çok ciddi katkı sağlayacak. Bu bakımdan mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    
     -Devletin en temel görevlerinden biri denetimdir-
    
     Bir gazetecinin, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle ilgili soru üzerine Bakan Bayraktar, devletin en temel görevlerinden biri denetim olduğuna değinerek, denetim mekanizmasının layıkıyla yerine getirildiğinde ve hak edişlerin zamanında ödenmesi halinde köy konutlarında da kalitenin artacağını dile getirdi.
     Her şey tam anlamıyla yapıldığında konutların maliyetinin de düşeceğini anlatan Bayraktar, Evin hafriyatından temeline, kalıptan demirinin bağlanmasına ve betonunun atılmasına kadar her aşamasında sıkı denetim yapacağız. Dün köylerde yaptığımız gezilerde EYY modeliyle evini yapanlarda aynı kaliteyi gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Devletin denetim mekanizmasıyla vatandaşın da bilinci arttı. Bu denetimler Türkiyenin kalkınması ve gelişmesine, israfın önlenmesine çok ciddi katkı sağlayacak dedi.
     Bayraktar, buradaki incelemelerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Van Gölü sahilinde yaptırdığı Kocaeli-Van kardeşlik Parkına geçti.
     Parkı gezen Bayraktar, iki ilin kardeşliğiyle böyle güzel bir ortamın oluşmasında emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Karaosmanoğlu ile Vali Karaloğluna teşekkür etti.
     Bayraktar, ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER