Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda -Bakan Bayraktar, kentte geçen yıl yaşanan depremlerden sonra köylerde evi yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy konutlarını denetledi


VAN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentte geçen yıl yaşanan depremlerden sonra köylerde evi yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy konutlarını denetledi.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde adeta haritadan silinen Alaköy ve Gedikbulak köylerinde, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yaptırılan konutları gezen Bayraktar, çalışmalarla ilgili müteahhit ve müşavir firma yetkililerinden bilgi aldı.
     İnşaatların, deprem yönetmenliğine uygun yapılması konusunda uyarıda bulunan Bayraktar, vatandaşların da sorunlarını dinledi.
     Bayraktar, bazı köylülerin, depremde evlerinin yıkılmasına rağmen hak sahibi olamadıklarını belirtmesi üzerine, bazı köylerde bu tür sıkıntıların bulunduğunu ifade ederek, bu durumdaki vatandaşların, isimlerini köy muhtarına yazdırmalarını istedi.
     Depremde evi yıkıldığı halde hak sahibi olamayan depremzedelerle ilgili yeni bir değerlendirme yapacaklarını vurgulayan Bayraktar, vatandaşların mağduriyetini gidermek için gerekenin yapılacağını kaydetti.
     Alaköyde deprem konutu inşa eden bir yüklenici firma yetkilisinin, zarar ettiğini dile getirmesi üzerine Bayraktar, Kırımla aldın, şimdi zarar ediyorum diyorsun. Öyle bir şey yok. Almasaydın. İhaleye girip kazandın. Şimdi burada, kendi namusun bilip öyle çalışacaksın. Bu işi yaparsan vatandaş da kazanacak, devlet de kazanacak, senin de yüzün gülecek. Bu yörenin çocuğusun, vatanperversin. Artık zarar da etsen bu işi yapacaksın dedi.
     Köydeki çocuklara da yakın ilgi gösteren Bayraktar, çocuklara harçlık ve oyuncak verdi.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER