Cennet

Cennet-Cehennem Mağaralarına ilgi


MERSİN (A.A) - Silifke turizminde önemli bir yere sahip olan Narlıkuyu beldesindeki Cennet-Cehennem Mağaraları, turistlerin ilgisini çekiyor.
     Tarihi dokusu, denizi ve doğal güzellikleri açısından önemli bir kent konumunda olan Mersin genelinde uzun zamandır yürütülen tanıtım çalışmaları meyvesini veriyor.
     Yerli ve yabancı turistler, tarihi bakımdan önemli bir yere sahip olan Narlıkuyu beldesindeki Cennet Cehennem çöküğü ile Astım dilek mağarasını gezerek, bu güzellikleri görme imkanı buluyor.
     Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin turizm açısında önemli yere sahip olduğunu kaydetti.
     Beldeye gelen turistlerin tamamının Cennet Cehennem Mağarasını ziyaret ettiğini ifade eden Okur, Bir yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu oluşmuş büyük bir çukur olan Cennet çöküğü ve Cehennem çukuru, beldemize gelen turistlerin gözdesi konumunda dedi.
     Cennet Çöküğünün antik çağda Korykos Mağarası diye anıldığını dile getiren Okur, bunun 300 metre güneybatısında yer alan 200 metre uzunluğundaki Cehennem Çukurunun ise sayısız dikit ve sarkıtlarıyla görenleri adeta büyülediğini bildirdi.
     Turistleri ağırlamaya her zaman hazır olduklarını anlatan Okur, beldenin önemli turizm potansiyellerine sahip olduğunu, bunları harekete geçirebilmek için çalıştıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER