Çelikhandan kısa kısa

Çelikhandan kısa kısa -Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve İlçe Müftüsü Emiroğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Bora mesajında, İslam alemi için büyük önem taşıyan ve nimetlerinin bol olduğu Kadir Gecesinin inananlar için bir fırsat gecesi olduğunu belirtti.
     Ramazanla birlikte zenginleşen ve Kadir Gecesinde doruğa çıkan manevi güzelliklerin sevgi, merhamet ve yardımlaşma şuuruyla sağlanan toplumsal huzurun kuvvetlenerek devam etmesini temenni eden Bora, şunları kaydetti:
     Bin aydan daha hayırlı olan, sabır ve emek sınavının kazanıldığı böylesi mübarek gecelerin aramızdaki yardımlaşmayı ve paylaşmayı pekiştirdiği, gelip geçici olanın değil kalıcı ve ebedi olanın insanı yücelttiği bu mübarek gecede, gönüllerimiz, maddi ve manevi birçok hikmeti, rahmeti, bereketi ve mağfireti bir arada yaşamaktadır. Bütün bu güzelliklerin içerisinde başta Çelikhanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik eder, bu gecenin insanlığa kalıcı huzur ve barış getirmesini Yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     -Çelikhan Müftüsü Emiroğlunun mesajı:
    
     Çelikhan Müftüsü Uğur Emiroğlu ise bugün sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayılacağı bir geceyi yaşayacaklarını belirtti.
     Kuran-ı Kerimin bu gece indirildiğini, Kadir Gecesini idrak etmenin ve ondan nasiplenmenin yolunun ise Kuran-ı Kerimin eşsiz mesajını anlamaktan ve onun aydınlattığı istikamette yürümekten geçeceğini ifade eden Emiroğlu, şunları kaydetti:
     Aklen ve fikren diri olanları uyarmak için gönderilen Kuran-ı Kerim, bize kendimizi hikmet aynasında görmemiz ve Rabbimizi tanımamız için rehberlik etmekte, varoluşun ve hayatın anlamını göstermektedir. O, dünya ve ahiret mutluluğunun yol haritasıdır. Bu gecede Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. İnanıyoruz ki, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlardan gerçekten pişman olur ve onlara bir daha dönmemeye karar verirsek, kendimizle hesaplaşıp kulluk ve sorumluluk bilincimizi yenileyebilirsek yüce Rabbimiz bizleri affedecek, bizlere mağfiret edecektir.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çelikhandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER