Çelikcandan içme suyu ücreti teklifi

Çelikcandan içme suyu ücreti teklifi


ADANA (A.A) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, evsel katı atık bedeli konusunda vatandaşların şikayet ve mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için içme suyu ücretinin en az yüzde 10-15 oranında ucuzlatılması teklifinde bulundu.
     Çelikcan, yazılı açıklamasında, son günlerde Adana kamuoyunun evsel katı atık bedelleri konusunu hararetle tartıştığını belirtti.
     Bu tartışmaların odağında bulunan birisi olarak kent yöneticilerine ortak çağrı yapmak istediğini ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:
     Gelin, evsel katı atık bedeli konusunda vatandaşlarımızın şikayet ve mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir uygulamayı hayata geçirelim. Evsel katı atık bedeli vatandaşın aile ekonomisine ek yük getiriyor. Bu şikayeti içme suyu fiyatlarında indirim yapmak suretiyle giderelim.
     Evsel katı atık bedelini indirmek ya da tamamen kaldırmanın TBMMnin yetkisinde, Adanada su fiyatlarını indirmenin de Büyükşehir Belediye Meclisinin yetkisinde olduğuna işaret eden Çelikcan, Yani bizlerin yetkisinde. Adanada içme suyunu en az yüzde 10-15 oranında ucuzlatalım. Siyasi polemik konusu olmaksızın bu uygulamanın artısı herkesin olsun. İlimizdeki suyun ton fiyatı Türkiyedeki diğer illere oranla daha pahalı olduğu tüm kamuoyunun malumu. Buna mecbur ya da mahkum değiliz. Büyükşehir Belediye Meclisindeki 3 parti bir araya gelip bu konuyu çözebilir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çelikcandan içme suyu ücreti teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER