Çelik isale hattının temeli atılacak

Çelik isale hattının temeli atılacak -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Şehre kesintisiz su sağlamak için geliştirilen hattın temeli 27 Eylül Perşembe günü atılacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehre kesintisiz su sağlamak için geliştirilen çelik isale hattının temelinin 27 Eylül Perşembe günü atılacağını bildirdi.
     Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, depreme dayanıklı proje sayesinde şehir merkezine kesintisiz su sağlayacaklarını belirterek, su kesintisinin önüne geçileceğini kaydetti.
     1. ve 2. isale hatlarının çok eski durumda olduğunu ifade eden Toçoğlu, şunları bildirdi:
     3. isale hattı da 1999 yılında dönemin İller Bankası tarafından yaptırılmış ancak çelik olan proje daha sonra asbest borulara çevrilmiş. Bu da hattın sağlıklı bir şekilde çalışmasında ciddi sorunlar oluşturmaktaydı. Biz de bu sorunun kökten çözümü için tamamı çelikten ve farklı bir güzergahtan olan çelik isale hattı projesini hazırladık.
     Çelik isale hattı Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) arkasından arıtma tesislerine ulaşacak. 14 milyon 747 bin TLye mal olacak proje kapsamında bin 600 milimetre çapında 10 bin 806 metre uzunluğunda çelik borular döşenecek. Ayrıca 453 metrelik bir de tünel inşa edilecek.
     Tamamı çelik borulardan oluşan ve depreme dayanıklı olacak projemizi bir yılda tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehre kesintisiz su sağlamak için geliştirilen çelik isale hattının temeli 27 Eylül Perşembe günü atılacak.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çelik isale hattının temeli atılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER