Celal Doğan Tesislerinda imar sorunu

Celal Doğan Tesislerinda imar sorunu -Gaziantepsporun antrenmanlarını yaptığı tesislerin bulunduğu yerin imar planında yol gözüktüğü bu nedenle içinden yol geçeceği bildirildi -Gaziantepspor Genel Müdürü Şepik: -Bir takım değ


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepsporun antrenmanlarını yaptığı Celal Doğan Tesislerinin bulunduğu yerin imar planında yol gözüktüğü gerekçesiyle, tesisin içinden geçecek yolun çalışmalarına başlandı.
     Tesisin yanında evi bulunan Erkan Ergülün şikayeti üzerine bölgeye gelen iş makineleri çalışmalara başladı. Tesisin içinden yol geçmesini istemeyen Gaziantepspor yönetimi de Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliğinin duruma el koymasını istedi.
     Gaziantepspor Genel Müdürü Ufuk Şepik, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bir takım değişikliklerle yol güzergahının değiştirilebileceğini belirterek, Belki ikili diyaloglarla birçok şeyin değiştirileceğini düşünüyorum dedi.
     Gaziantepsporun şehrin takımı olduğunu anlatan Şepik, şöyle devam etti:
     Dünyanın her yerinde belediyeler takımlara destek verip tesis yaparken, iki defa uyarıldıktan sonra üçüncüsünde tesisimizin içinden yol geçmesi için çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışma neticesinde tesisimizin tel örgüleri, elektrik direkleri yıkılma aşamasına geldi.
     Celal Doğan Tesisleri kişilerle özdeşleştirilemez. Celal Doğanın belediye başkanlığı döneminde yaptığı bu tesisler, Gaziantep şehrinin tesisleridir. Tesisleşmenin Türkiye çapında çok önemli olduğunu söylüyoruz. En önemli tesisleşmenin yaşandığı Gaziantepspor Kulübünün tesisinin bu şekilde zarar görmesini içimize sindiremiyoruz. Bir takım değişikliklerle yol güzergahının değiştirilebileceğini düşünüyorum.
     Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Valiliğinden destek beklediklerini ifade eden Şepik, Bu tesiste yıllardır futbolcu yetişiyor. Bundan sonra da yetişeceğini düşünerek, olayı üzüntüyle karşılıyorum. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz diye konuştu.
    
     -6 yıl önce ihtar çekilmiş
    
     Ev sahibi Erkan Ergül de 6 yıl önce çeşitli kurum ve kuruluşlarla yazışarak evinin önündeki yolun yapılmasını istediğini belirtti.
     Konuyla ilgili Gaziantepspora 6 yıl önce ihtar çektiğini aktaran Ergül, şunları kaydetti:
     Fakat hiçbir işlem yapılmadı. Bunun cezai yaptırımının olacağı yönünde Kulüp Başkanı İbrahim Kızıla bilgi verildi. İbrahim bey, 2011 yılının mayıs ayında gerekli işlemlerin bir hafta içinde yapılacağını bildirdi. Ama yapmadı, konuyla ilgilenilmedi. Olay bugüne kadar sürdü. Yol yapılmadığı için evimi kullanamıyorum.
     AA muhabirinin sorusu üzerine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da çalışmanın mahkeme kararı üzerine başlatıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Celal Doğan Tesislerinda imar sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER