Çekilişten çıkan otomobil çocukların umre umudu

Çekilişten çıkan otomobil çocukların umre umudu oldu -Ispartada çekilişten otomobil kazanan çift, aracın satışından elde edilecek geliri koruma altındaki çocukların umre ziyaretinde kullanılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar


ISPARTA (A.A) - Ispartada çekilişten otomobil kazanan çift, aracın satışından elde edilecek geliri koruma altındaki çocukların umre ziyaretinde kullanılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağışladı.
     Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada müdürlük olarak iyi tutum ve olumlu davranışları bulunan koruma altındaki çocukları ödüllendirdirmek istediklerini söyledi.
     Bu kapsamda müdürlüğün evlerinde kalan ve olumlu davranışları ile öne çıkan 12 çocuğu hediye olarak umreye göndermeye karar verdiklerini anlatan Kütük, konuyu müftülükle paylaştıklarında sömestr tatilinde çocukların umreye götürülmesini öngören Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bir protokolün olduğunu öğrendiklerini kaydetti.
     Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerekli yazışmaları yaptıktan sonra finasman sorununun ortaya çıktığını belirten Kütük, şöyle dedi:
     Konuyu istişare ettiğimizde çeşitli fikirler ortaya çıktı. Bu arada bir çift bizi ziyarete geldi. Çift, bir alışveriş merkezinde düzenlenen çekilişte kendilerine otomobil çıktığını, ancak aracı kullanmak istemediklerini söyledi. Onlara çalışmamızdan bahsederek yardım istedik. Onlar da otomobilin satılmasıyla elde edilecek gelirin umreye gidecek çocuklar için kullanılması sözünü verdi.
     Umre ziyareti konusundan çocuklara bahsettiklerinde çocukların büyük heyecan duyduğunu dile getiren Kütük, Çocuklarımızdan biri öyle yürekten dua etti ki, Rabbim bize böyle bir yardım severi gönderdi. Şimdi umre ziyareti konusunda eğitim alıyorlar. Pasaport işlemleri bitti. 26-30 Ocak tarihleri arasındaki bir gün umreye hareket edilecek. 5 gün Mekke, 5 gün de Medinene ziyaretler yapılacak diye konuştu.
     Kütük, amaçlarının çocukların Allah ve Hz. Muhammed sevgisi ile hareket edebilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
     Bu arada umreye gidecek 12 çocuk ile çocuklarla birlikte gidecek 8 görevliye, Sanayi Camisinde kurulan temsili Kabe maketinde umrede yapılması gerekenler konusunda uygulamalı olarak bilgi verildi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çekilişten çıkan otomobil çocukların umre umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER