Çek Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Hubinger Gaziantepte,

Çek Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Hubinger Gaziantepte, -Büyükelçi Vaclav Hubigner, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyi ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Çek Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Vaclav Hubinger ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey Büyükelçi Vaclav Hubinger ve beraberindeki heyeti kapıda karşıladı.
     Büyükelçi Hubinger, ziyarette belediye şeref defterini imzaladı.
     Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Çek Cumhuriyeti Ostrava şehrinden gelen heyetin ziyaretinin anlamlı olduğunu ifade eden Güzelbey, Ostrava şehriyle yakında kardeş şehir statüsü gerçekleştireceklerini belirtti.
     Ziyareti çok önemsediklerini dile getiren Güzelbey, Bir de anlaşma yaparak bu işe start vereceğiz. Ostrava, Çek Cumhuriyetinin önemli ve aynı zamanda bir sanayi şehri. Gaziantepte Türkiyenin bir sanayi şehri. Yani sanayisiyle ünlü iki şehir bundan sonra işbirliği yapacak. Kendileriyle şimdi bir iyi niyet antlaşması imzalayacağız dedi.
     Güzelbey, Büyükelçi Hubinger başta olmak üzere heyette bulunanlara el yapımı hediyeler takdim etti.
     Büyükelçi Vaclav Hubinger de Güzelbeye cam bir kavanoz hediye etti.
     Daha sonra Güzelbey, Ostrava Belediyesi Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı Zdenek Sladovnik ile hazırlanan niyet protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çek Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Hubinger Gaziantepte, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER