CBÜ Vakfı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı

CBÜ Vakfı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı -Manisa Valisi Daşöz: Üniversitemizin desteğe ihtiyacı olduğunu görüyoruz


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesinin hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Vakfı 2013 Yılı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, rektörlük sosyal tesislerinde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Baro Başkanı Zeynel Balkız, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, CBÜ Vakfı Başkanı Zafer Ünal, rektör yardımcıları, dekanlar, il müdürleri, oda başkanları, işadamları ve vakıf üyelerinin katılımıyla yapıldı.
     Vali Daşöz, toplantıda yapılan sunumun ardından yaptığı konuşmada, üniversitenin öğrenci sayısının 37 bin gibi önemli bir büyüklüğe eriştiğini ve gelecek için 50 bin öğrenci sayısına ulaşılmasını hedeflendiğini belirtti.
     Bunun heyecan verici olduğunu, ancak bu noktada üniversiteye sahip çıkılması gerektiğin dile getiren Daşöz, Üniversitemizin desteğe ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu anlamda, Manisalı işadamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. En büyük potansiyelin sanayide olduğuna inanıyorum. Bu kilidi hepimizin açmamız gerekiyor ve herkese görev düşüyor dedi.
     CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise toplantıda yaptığı bilgilendirmede, üniversitenin son 2 yılda fakülte sayısını ikiye katlayarak 10a çıkardığını dile getirdi.
     Üniversitenin fiziki anlamda önemli ilerleme kaydettiğini, bunun yanında 2011-2012 yıllarında toplam 685 akademik kadro ataması yapıldığını belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:
     Manisadaki kurumlarla işbirliği konusunda birçok çalışmalara imza atılmış, pek çok proje üretilmiştir. Teknopark müracaatımız Bakanlar Kurulunda onaylanmış ve hayata geçme aşamasına gelmiştir. Mühendislik fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesinin yeni binaları için TOKİ ile protokol imzalanmıştır. Ancak, her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemizde, yeni binaların devlet ödenekleriyle zamanında yapımı zor olmaktadır. Bu konuda hayırseverlerin ciddi anlamda desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz için açtığımız vakıf burs fonuna da desteklerinizi talep ediyoruz.
     CBÜ Vakfı Başkanı Zafer Ünal ise vakfın şu ana kadar 300 öğrenciye burs verir konuma geldiğini, Manisalıların ilgi ve alakasını beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber CBÜ Vakfı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER