CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde Kemoterapi Uygulama

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde Kemoterapi Uygulama Ünitesi açıldı


MANİSA (A.A) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümüne bağlı Kemoterapi Uygulama Ünitesi açıldı.
     Ünitenin açılışı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, doktorlar ve hastane çalışanlarını katılımı ile gerçekleştirildi.
     Açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Göksel, Ege Bölgesinin ilk ve tek robotik sistem kullanılan Kemoterapi Uygulama Ünitesi olduklarını söyledi.
     Göksel, Kemoterapi ilaçları bu ünitede el değmeden, steril bir ortamda hazırlanıyor. İlaçların biyolojik güvenlik kabinleri bulunan odada hazırlanması personelimizin sağlığını da koruyor. Hassas doz ayarını mümkün kılan robotik sistem sayesinde ilaç israfı da önlenerek ülke ve kurum ekonomisine katkı sağlanıyor diye konuştu.
     Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniğinin yeni hizmet binasına taşınması ile birlikte hastalara ferah bir ortam da sağladığını, bunun kanser tedavisi gören hastalar için önemli olduğunu kaydeden Göksel, Tıbbi Onkoloji Bölümüne kayıtlı 900 hastanın bulunduğunu kaydetti.
     Göksel, hastaneden aylık 400 hastanın tedavi hizmeti aldığını, günde 20 hastanın polikliniklerinde tedavi edildiğini de belirtti.
     Açılışın ardından Vali Daşöz, Rektör Pakdemirli ve beraberindekiler polikliniği ve hizmete açılan yeni üniteyi gezerek bilgi aldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Tolga Albay
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde Kemoterapi Uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER