Çayelinde 5 bin yavru alabalık dereye

Çayelinde 5 bin yavru alabalık dereye bırakıldı


RİZE (A.A) - Çayelinde 5 bin yavru alabalık dereye bırakıldı.
     İlçeye bağlı Senoz vadisindeki Çataldere köyünde düzenlenen programa, Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile vatandaşlar katıldı.
     Verilen emeklerin sonuç vereceğine inandıklarını belirten Kaymakam Ayaz, İnşallah deremiz eskisi gibi bol ve bereketli günlerine kavuşur. Saldığımız yavrularımızın yolları, bahtları açık olsun diyorum dedi.
     Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi kapsamında 2005 yılında 12 bölge müdürlüğünde bir çalışma başlatıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Bulut ise farklı illerden alınan yavru alabalıkların derelere bırakıldığını söyledi.
     Rize genelinde bu yıl 29 bin adet yavru alabalığı derelere bırakmayı amaçladıklarını anlatan Bulut, şöyle devam etti:
     Şuanda Senoz vadisinde bulunan Çataldere köyümüzde 5 bin adet yavruyu derelere salıyoruz. Bu programımız bundan sonra önümüzdeki yıl içerisinde devam edecek. Önümüzdeki yıl Senoz Vadisinin tamamını balıklandırmayı hedefliyoruz. Balıklandırdığımız derelerimizi bir süre sonra sportif olta balıkçılığına açacağız. Sportif olta balıkçılığına açarken de özellikle köy muhtarlıklarının kurmuş olduğu birlikler vasıtasıyla buraların işletilmesini sağlayacağız. Köyde yaşayan insanlarımıza bir gelir kapısı açmış olacağız.
     Konuşmaların ardından 5 bin adet yavru alabalık köydeki dereye bırakıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çayelinde 5 bin yavru alabalık dereye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER