Çarşambada jeotermal heyecanı

Çarşambada jeotermal heyecanı


SAMSUN (A.A) - ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bülent Coşkun tarafından, Çarşambada aranan jeotermal enerji ile ilgili bir sunum yapılarak katılımcılara bilgi verildi.
     Sunum öncesinde bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, ilçede gerçekleştirilecek çalışmanın son derece profesyonelce yapılması gerektiğini belirterek, Bu işe gireceğiz ve inşallah yeterli sıcaklıkta suyu buluruz. Bunun da Çarşamba ve çevresine büyük katkısı olacaktır dedi.
     Kaymakam Caner Yıldız ise ilçede bir yıldır jeotermal enerji aradıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     TPAO tarafından petrol aranılan bir kuyudan sıcak su çıkması ile çalışmalarımızı bu kuyu üzerinde yoğunlaştırdık. Kuyuyu İl Özel İdaresi üzerine alarak çalışmalarımızı yoğunlaştırarak Çarşambanın jeotermalın yeterli sıcaklıkta bulunması halinde her yönden kalkınmasını sağlayacağız.
     Prof. Dr. Coşkun da sunumun ardından yaptığı konuşmada, gelen verileri analiz ettiğini ve buna göre bir sunum hazırladığını belirterek, şöyle konuştu:
     TPAOya ait kuyudan çamurlu sıcak su çıktı ve eldeki verilere göre her 100 metrede sıcaklık 3,2 santigrat derece artıyor. Bu da daha derinde daha sıcak su olduğunu bize gösteriyor. Burada bir kaynak var ve eğer debisi istediğimiz oranda çıkarsa Çarşamba jeotermal enerjiye kavuşmuş olacak. Bunun için kuyuda çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız ve testlerimizi yapmalıyız.
     Toplantıya Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli ve iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çarşambada jeotermal heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER