Çankırıya 44 milyonluk eğitim yatırımı

Çankırıya 44 milyonluk eğitim yatırımı


ÇANKIRI (A.A) - Vali Vahdettin Özcan, 2013 yılında Çankırıya 43 milyon 780 bin liralık eğitim yatırımı yapılacağını bildirdi.
     Vali Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından yaptırılacak olan Fen Lisesi ve pansiyonunun 16 milyon liraya mal olacağını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstlenilen Orta Anadolu İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun ise 11 milyon liraya gerçekleştirileceğini belirtti.
     Şabanözü ilçesine TOKİ tarafından yapılacak 16 derslik ve 2 atölyeli okulun ise 6 milyon lira yatırım maliyetinin olduğunu vurgulayan Özcan, mevcut Çankırı Fen Lisesine de 5 milyon değerinde pansiyon yapılacağını aktardı.
     Özcan ayrıca, Buğdaypazarı mahallesine 3 milyon 380 bin lira yatırımla ortaokul yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Hayırsever vatandaşımız Muazzez Amaratoğlu tarafından, Orta ilçemize 1 milyon 400 bin lira tutarlı ilkokul yapılacak. Bunun yanında, bir firmamız tarafından 1 milyon lira yatırımla, Şabanözü ilçesine 6 derslikli anaokulu yapılacak. Kaynaklar en iyi şekilde değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Özel idare kaynakları ve hayırseverlerin katkıları ile Çankırıya 43 milyon 780 bin liralık eğitim yatırımı yapılacak.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Çankırıya 44 milyonluk eğitim yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER