Çankırıda Suriye Cuması kılındı

Çankırıda Suriye Cuması kılındı -Çankırı İl Müftüsü Ötgüç: -Böyle zor günlerde Müslümanların birbirine yardım etmesi dinin gereğidir


ÇANKIRI (A.A) - Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası kapsamında Çankırıdaki camilerde cemaat, Suriye Cuması için saf tuttu, Suriyeli kardeşlerimiz için bağışta bulundu.
     Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin, Suriyede yaşanan trajedinin mağduru Suriyelilere yardım için başlatılan kampanya kapsamında, Çankırıdaki camilerde de cemaat Suriye Cuması için saf tuttu. Büyük Cami ve Ahmet Yesevi Camisinde kampanyaya olan ilgi yoğundu.
     Çankırı Müftü Yardımcısı Tahsin Ötgüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Suriyede meydana gelen olaylar sonucunda aç ve açıkta kalan Müslüman kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlatıldı. Biz de burada yardım kampanyası başlattık. Türkiyenin birçok yerinde yardım toplanıyor dedi.
     Bir an önce Suriyede akan kanın durması gerektiğini kaydeden Ötgüç, Böyle zor günlerde Müslümanların birbirine yardım etmesi dinin gereğidir. Zor durumda kalan kardeşlerimiz için yardım açıldı. Gönül ister ki akan kan bir an önce durdurulsun şeklinde konuştu.
     Kampanyaya Çankırıda yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Ötgüç, yardım kampanyasının diğer günlerde de devam etmesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çankırıda Suriye Cuması kılındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER