Çankayada sanat şöleni başladı

Çankayada sanat şöleni başladı


ANKARA (A.A) - Çankaya Belediyesinin 2. Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı.
     Çankaya Belediye Başkanı Tanık, düzenlediği basın toplantısında, halka açık bir alandaki sempozyumda yapılacak eserlerle kentin ahşap heykel atölyesine dönüşeceğini belirtti.
     Tanık, Değirmendere Belediyesinin kapatılıp Gölcük Belediyesine dahil olmasıyla 2009 ve 2010 yıllarında Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, bu yıl ise sempozyumu ikinci kez Çankaya Belediyesi olarak düzenlemiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Heykeltıraş Nusret Sumanın Almanyada yaşayan kızı Sema Suman Dehmer, davet üzerine sempozyuma katıldığını ve babası adına ilk kez böyle bir sanat etkinliği yapılmasından dolayı çok duygulandığını belirterek, 1978de daha Hitit Güneşi heykeli açılmadan babam trafik kazasında vefat etti. Bu, Ankaralılar ve sanatseverler için özel bir çalışma olacak. Babamın 4ü Anıtkabirde olmak üzere Türkiyede 20den fazla eseri var. Babamın hatırlanması bizim için çok önemli, çok teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Özgür sanat özgür insan-
    
     Ana teması Özgür sanat özgür insan olan sempozyum hakkındaki bilgilendirmede Tanık, yaz aylarında Ankaralıların ve Çankayalıların, sanatçıların eserlerini yaparken katılarak öğrenebilecekleri sanatla dolu bir yaz geçireceğini kaydetti. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Çankaya Belediyesinin çok önemli bir sanat olayına sahip çıktığına ve sanatı yaşatma çabasının övgüye değer olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Çankayada sanat şöleni başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER