Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü

Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü -AK Parti milletvekili Uzun, kutlama mesajı yayımladı


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Uzun, mesajında, 18 Martta Çanakkale Deniz Zaferinin tarihte unutulmaz bir iz bırakan kahramanlık destanı olduğunu belirtti.
     Ya istiklal ya ölüm diyen bir milletin sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmadığını, bu zaferle birlikte geleceğini de kazandığını vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:
     Çanakkale Deniz Zaferi, Türk Milletinin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atmıştır. Aslında bu zafer vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bu destanı yazan binlerce şehidimiz, Çanakkale Geçilmez diyerek hem dünya, hem de Türk tarihinin akışını değiştirmiştir. Çanakkale Deniz Zaferimizin 98. yıl dönümü dolayısıyla bizlere bu emsalsiz vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER