Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru

Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru -ÇOMÜ Rektörü Laçiner 100üncü yılda şehitlerimiz için 1 milyon kitap kampanyasına destek çağrısında bulundu -Laçiner: Şehitlerimiz vatan müdafaası nedeniyle eğitimlerini yarım bıra


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, üniversite bünyesinde düzenlenen 100üncü yılda şehitlerimiz için 1 milyon kitap kampanyasıyla ilgili, Şehitlerimiz vatan müdafaası nedeniyle eğitimlerini yarım bıraktı, pek çok kitabı okuyamadı. Şehitlerimizin okuyamadığı o kitapları yeni nesiller okusun ifadesini kullandı.
     Laçiner, 2015 yılındaki Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılı dolasıyla düzenlenen kampanya için kitap bağışı çağrısında bulundu, şehitler için en anlamlı hediyenin Türkiyenin en büyük üniversite kütüphanesini kurmak olduğunu bildirdi.
     Çanakkalede, 1915 yılında ecdadın bu topraklarda destan yazdığını, dünyanın süper güçlerini hem denizde, hem de karada akıl ve iman gücüyle yenmeyi başardığına işaret eden Laçiner, şunları kaydetti:
     Bizler, ÇOMÜnün öğrencileri ve çalışanları olarak her sabah şehitliklere bakarak güne başlıyoruz, her akşam savaşların yaşandığı yerleri hüzünlü gözlerle seyrederek evlerimize dönüyoruz. Bilim insanları ve böylesine şanlı bir neslin çocukları olarak en önemli görevimiz, yeni Çanakkale Savaşları yaşamamızı önleyecek önlemleri almak, eğer iş başa düşerse aynı ruhla hareket edecek nesilleri yetiştirmektir. Bu bilinçle Çanakkale şehitlerine ve tüm şehitlerimize verilebilecek en güzel armağan, şehitliklerin hemen karşısına, dünyanın en saygın bilim, irfan yuvalarından birini inşa edebilmektir. Bu ise çok iyi bir kütüphaneyle mümkündür. ABDde iyi bir üniversitenin kütüphanesinde 3-4 milyon ciltten az kitap bulunmaz. Bizde ise kütüphanesinde 1 milyon cilt kitap bulunan üniversite kütüphanesi bulunmamaktadır. Bu acı gerçeğin farkında olarak ÇOMÜ 2015te, Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılında 1 milyon kitaba ulaşmayı hedeflemektedir. Bu hedefe sadece üniversite imkanlarıyla ulaşmanın zorluğu ortadadır. Bu bağlamda tüm halkımızın kitap bağışlarını bekliyoruz.
     Rektör Laçiner, 18 Mart 2012de başlattıkları kampanyaya bugüne kadar yoğun bir katılım olduğunu, bağışlar ve üniversitenin alımları sayesinde kütüphanedeki kitap sayısının 87 binden 360 bine ulaştığını bildirdi.
     Bugüne kadar şehitler için abideler yapıldığını, heykeller dikildiğini, ancak asıl yapılması gerekenin şehitlerin yanı başına büyük bir üniversite kütüphanesi kurmak olduğunu dile getiren Laçiner, şu görüşleri paylaştı:
     Biliyorsunuz, Şehitler Abidesi, zamanında halkın katkılarıyla yapılabilmişti. Son 10 yılda devlet şehitliklere inanılmaz önem veriyor. Her yerde muazzam abideler ve anıtlar ortaya çıktı. 100üncü yıl yaklaşırken, şehitlerimize 1 milyon kitap hediye etmenin zamanı gelmiştir. Şehitlerimiz, vatan müdafaası nedeniyle eğitimlerini yarım bıraktı, pek çok kitabı okuyamadı. Şehitlerimizin okuyamadığı o kitapları yeni nesiller okusun. Çanakkalede şehitlerimiz için oluşturduğumuz kütüphanemize gönderilecek her kitap aslında şehitlerimizin okumak istedikleri, ama şehit oldukları için okuyamadıkları kitaplar olacaktır. Türk insanının bu bilinçle kampanyaya sahip çıkacağını biliyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşlarının 100üncü yılına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER