Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer: -Çanakkale Deniz Zaferi, bir milletin yeniden uyanışına, şahlanışına, millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlamıştır


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Çanakkale Deniz Zaferinin, bir milletin yeniden uyanışına, şahlanışına, millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını bildirdi.
     Uzer, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletlerin tarihinde önemli kilometre taşları olduğunu, bunların da sadece bir milletin değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü ve insanlığın ufkunu değiştirdiğini belirtti.
     Çanakkale Zaferinin tarihe adını altın harflerle yazdırmış önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulayan Uzer, şunları kaydetti:
     Çanakkale Deniz Zaferi, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlamıştır. Çanakkalede, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiyeyi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkalede omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu-
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Türk milletinin Çanakkalede kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirdiğini bildirdi.
     Vatanın bütünlüğü ve Türk Ulusunun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını belirten Tahmazoğlu, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
     Türk milletinin, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsediğini vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Bu nedenle hiçbir güç milletimizi esaret altına alamamıştır. Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır.
     Çanakkale ve ulusal kurtuluş savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir. Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk Milleti Çanakkalede kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Türk Milleti böylelikle, Çanakkalenin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER