Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü -Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında 150 çocuk Çanakkaleye gönderildi -Belediye Başkanı Korkut: Aziziye tabyalarında kahramanlık destanları yazan şehrin ç


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, maddi durumu iyi olmayan 150 çocuk, Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü törenlerine katılacak.
     Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, çocuklar ve aileleri katıldı.
     Programda konuşan Belediye Başkan Korkut, Mehmet Akifin şiirselleştirdiği, Türk Ordusunun yazdığı büyük destanın, yaşandığı topraklarda hissetmeleri, yaşamaları için Erzurumdan 150 çocuğu Çanakkaleye gönderdiklerini söyledi.
     Erzurumun Yakutiye ilçesinde bulunan okullardan seçilen 100 kız ve 50 erkek öğrencinin Çanakkalede atalarının verdiği kahramanlık örneklerini yerinde göreceklerini belirten Korkut, şunları söyledi:
     93 Harbinin ardından 1. Dünya Savaşında yaşanan Rus işgalleri sürecinde düşmana kahramanca direnen, Aziziye tabyalarında kahramanlık destanları yazan şehrin çocuklarını, yurdun öteki ucunda, dünyayı durduran ordunun kahramanlığının yazıldığı topraklara götürmek istedik. Onlar için müthiş bir deneyim olacak. Gezi programımız Erzurumdan Yakutiye Kent Meydanından başlayacak, İstanbul gezisi ve ardından Çanakkaleye gidilecek.
     Ak Parti Erzurum Milletvekili Çığlık da, çocukların bütün bir yıl boyunca gördüğü tarih dersini orada yerinde görecek ve dedelerine orada dua edecekleri ifade etti.
     Programa katılan bazı çocuklar ise, Çanakkaleyi ilk kez göreceklerini belirterek, Şehitlerimizin savaştığı bize bu toprakları bıraktıkları yerleri görmek çok güzel bir duygu. Bize bu fırsatı veren büyüklerimize teşekkür ederiz.
     Yakutiye Kent Meydanında otobüslerle yola çıkar çocuklar, ilk olarak İstanbula gidip orada tarihi yerleri ziyaret edecek. 18 Martta Gelibolu Yarımadası şehitlikler ve müzeler gezilerek saat 14.00de ulusal Çanakkale Zaferi yıl dönümü törenlerine katılacak.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER