Çanakkale Belediyesi, Zodyak bot satın aldı

Çanakkale Belediyesi, Zodyak bot satın aldı -Belediye Başkanı Gökhan: Botumuz liman içindeki faaliyetlerimize katkı sunacağı gibi, itfaiyemizin su altı ekiplerinin eğitimlerinde de kullanılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi, Zodyak bot satın aldı.
     Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, botun tanıtımı için Çanakkale Yat Limanında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, botun bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliğin 2012 belediye bütçesinde alınan kararla tamamlandığını söyledi.
     Yeni Zodyak botun Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün hizmetlerinde kullanmak üzere satın alındığını ifade eden Gökhan, Botumuz, yat limanımızdaki, liman içi hizmetlerimizde çok önemli bir vasıta oldu. Bu yılki bütçemizde buna yer verdik ve botumuzu satın aldık. 36 deniz mili sürate ulaşabilen botumuz 400 kilogram ağırlığında, 5,5 metre uzunluğunda ve 2,3 metre genişliğindedir. Maksimum 8-9 kişi personel taşıyabiliyor. Satın alma bedeli 39 bin 900 TLdir dedi.
     Botun su altı sporları eğitimlerinin faaliyetlerine de katkı vereceğini anımsatan Gökhan, Botumuz liman içindeki faaliyetlerimize katkı sunacağı gibi, itfaiyemizin su altı ekiplerinin eğitimlerinde de kullanılacak diye konuştu.
     Gökhan, Çanakkale Boğazındaki herhangi bir haber konusunda botun gazetecilere de tahsis edilebileceğini kaydetti.
     Yapılan tanıtımın ardından can yeleği giydirilen iki basın mensubu botun tanıtım turuna katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkale Belediyesi, Zodyak bot satın aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER