Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Çanakkalenin ilk kadın kooperatifi kuruldu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin ilk kadın kooperatifi Yağcılar köyünde kuruldu.
     SS Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hatice Gezer ile yardımcısı Şerife Yıldırım, ilk ziyaretlerini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuşa yaptı.
     Gezer, kooperatifin kurulması aşamasında il müdürlüğünün büyük desteğini gördüklerini ifade ederek, Akkuşa teşekkür etti.
     Akkuş ise bunların gönül işi olduğunu belirterek, Kadınların yükümlülükleri daha da artacaktır. Kadın üreticilerimizi her zaman destekliyor ve yanlarında yer alıyoruz. Kadınlar çiftçilik sektöründe fedakarca çalışıyor. Çok iyi birer çiftçi de olabileceklerini bu kooperatifin kuruluşunda gösterdiler dedi.
    
     -Tarım master planı hazırlığı sürüyor-
    
     Çanakkalenin tarım master planı hazırlıkları sürüyor.
     Plan, kentin tarımsal potansiyelini analiz edip, kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak, dünyada meydana gelen ekonomik ve sosyal gelişmelere göre üreticileri ve yatırımcıları yönlendirmek, sektörün ve kırsal kesimin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanıyor.
     Planının hazırlanmasıyla ilgili çalışma gruplarının üyeleri bir araya gelerek, ilgili süreci görüştü.
     İl Gıra Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuşun da katıldığı toplantıda, çalışma gruplarının birlikteliğini sağlama konusu ile çalışma takvimi görüşülüp, karara bağlandı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER