Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Ayının Fendi Avcıyı Yendi adlı çocuk oyunu sahnelendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, Ayının Fendi Avcıyı Yendi adlı çocuk oyunu sahnelendi.
     Çanakkale Belediyesi ile Mavitay öncülüğünde gerçekleştirilen Çanakkale Uluslararası Çocuk Bienalinin paralel etkinlikleri kapsamında Süleyman Demirel Konferans Salonunda Tiyatro Kaplumbağa tarafından sahnelenen oyun, çocuklar tarafından ilgi gördü.
     Dekorlarının da çocuklar tarafından hazırlandığı oyunda, ayıyı avlamak için gelen avcıya karşı tüm orman hayvanlarının birlikteliği yansıtıldı.
    
     -ÇOMÜde sempozyum-
    
     Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği (TJOD) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı sempozyum düzenledi.
     Kolin Hotelde düzenlenen ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun Güner, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Çalışkan ile Acıbadem Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Melih Atahan Güven konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda güncel jinekolojik obstetri konuları tartışıldı.
    
     -Çocuklar Evi YADYOyu ziyaret etti-
    
     ÇOMÜ Çocuklar Evinde eğitim gören 6 yaş grubu çocuklar, İngilizce öğretmenleri Güler Tok eşliğinde ÇOMÜ Yabancı Diller Yüksekokulunu (YADYO) gezdi.
     İngilizce okutmanları Çiğdem ve Kürşat Cesur çiftinin hediyelerle karşıladığı çocuklar, dil laboratuvarına ve hazırlık sınıflarına girip, İngilizce derslerine katıldı.
     Derslerde İngilizce konuşan çocuklar, aynı zamanda İngilizce şarkılar da söyledi.
     Güler Tok, İngilizceye verilmesi gereken önemi yaşayarak göstermek, çocukları İngilizcenin kullanıldığı alanlara götürerek merak uyandırmak, yabancı dile karşı ileride oluşabilecek ön yargıları engellemek, öğrendikleri kelimeleri rahatlıkla kullanabileceklerini, çocukların her milletten insanla iletişim kurabileceklerini göstermek amacıyla geziyi düzenlediğini ifade etti.
    
     -ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Namık Kemal Üniversitesini ziyaret etti-
    
     ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Medeniyet Topluluğu üyeleri, Namık Kemal Üniversitesinde, Mevlana Kültürü Paneli ve Sema Törenleri etkinliği düzenledi.
     NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, bu kültürel etkinliklerini görmenin gurur verice olduğunu belirterek, ÇOMÜ ile oluşturduğumuz bu kültür köprüsünü yarınlara taşıyacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.
     ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı Halit Kuşku ise ÇOMÜ ile NKÜ arasındaki kültür bağlarını, ülkedeki tüm üniversitelerle kurmak için gerekli altyapı çalışmalarına başladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER