Çanakkaledeki kuvvetli lodos ve yağış

Çanakkaledeki kuvvetli lodos ve yağış -29 Ekimde içerisindeki yolcu ve araçları Kilitbahire götürdüğü sırada fırtınaya yakalanan ve bir süre sürüklenen feribotun çarptığı yat, tersaneye götürüldü -Yatın sahibi Mehmet Coşkun: -


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale ve çevresinde, 29 Ekimde etkili olan kuvvetli lodos ve yağış yüzünden sürüklenen feribotun çarptığı yat, onarım için tersaneye götürüldü.
     Yatın sahibi Mehmet Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkaleden aldığı yolcu ve araçları Kilitbahire götürdüğü sırada fırtınaya yakalanan ve bir süre sürüklenen Alınteri-17 adlı feribotun, Çanakkale İskelesinde bağlı bulunan 20 metre uzunluğunda ve 29 groston ağırlığındaki Poseidon isimli yatlarına çarptığını belirtti.
     Kazanın olduğu sırada kendisinin de teknede bulunduğunu kaydeden Coşkun, turizm acentesi olarak faaliyet gösterdiği şirketine ait ofisini kapattığını ve tekneyi ofis olarak kullandığını ifade etti.
     Şiddetli şekilde yağan yağmuru izlediği sırada bir anda feribotun yata doğru geldiğini anlatan Coşkun, Ben o panikle gelme, gelme diye bağırmaya başladım. Tabii bu yaşananlar olurken, kaptanın çok gayretli olduğunu gördüm. Tabii önce beni kurtardı, orta bölgeyi kurtardı, ancak arka tarafa feribotun kapağı çarptı. Arka bölüme hasar verdikten sonra diğer aksamları kopardı ve pasarellaya (arka merdiven) yöneldi. Feribotun sancak ön küpeştesi yatın sancak kıç küpeştesine çarparak tekneyi iskeleye yasladı. Tabii teknenin iskele bölümündeki hasar daha fazla. Çok daha büyük bir kaza da olabilirdi, Allah bu kadar hasarla bizi kurtardı, buna şükrediyoruz diye konuştu.
     Teknenin şu anda Geliboluda bulunan Gelba Tersanesine çekildiğini bildiren Coşkun, şunları kaydetti:
     Yat şu anda su alıyor. Perşembe günü kızağa çekilecek. Kesin hasar tespiti kızağa çekildikten sonra altı ve diğer hasar alan yerleri Çanakkale Liman Başkanlığının göndereceği sörveylerin kontrolünün ardından belli olacak. Görevlilerle birlikte sigorta eksperleri de incelemelerinin yapacak. İskele ve sancak bölgelerinden hasar alan yatta ilk belirmelere göre 20-25 bin lira maddi hasar meydana geldi. Kesin tespitin ardından bu rakamın 50 bin lirayı bulacağı söyleniyor. Feribot bize sancak kıç küpeşteden vurdu. Buna rağmen sol iskelenin ön konsollarında açma meydana geldi. Karina dediğimiz alt kısımda çatlakların kırılmaların olup olmadığı şu anda görülmüyor. Kızağa alındıktan sonra her şey görülecek. Biz artık ne sigortaya, ne başka kurumlara ne de kendimize zarar gelmesini istemiyoruz.
     Yaz bakımlarını önümüzdeki sezona bıraktıklarını kaydeden Coşkun, Çanakkale Marinaya bağlamak için gerekli başvuruların yapıldığını, yatın 2013 yazında kafe restoran olarak kullanılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkaledeki kuvvetli lodos ve yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER