Çanakkalede gıda denetimleri

Çanakkalede gıda denetimleri -Ekmek üreten iş yerleri görevli ekiplerce gündüz denetimlerinin dışında sahurda da kontrol edildi


ÇANAKKALE (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından gıda üretimi yapan iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.
     Ramazan ayı nedeniyle sıklaştırılan denetimlerde yemek üreten iş yerleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerler rutin denetim dışında tutularak detaylı olarak denetlendi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, özellikle ekmek üreten iş yerlerinin görevli ekipler tarafından gündüz denetimlerinin dışında sahur vaktinde de denetlenerek kontrol edildiği belirtildi.
     Açıklamada, ekmek ve pide üreten iş yerlerinde yapılan denetimlerde hijyen kurallarına ve ekmek tebliğine uygun üretim yapılmasının sağlanması hususunda gerekli bilgilendirme ve uyarılarda bulunulduğu ifade edildi.
     Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamındaki gıda üretim yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin risk esaslı olmak denetlendiği, denetimlerin Ramazan ayı boyunca süreceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkalede gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER