Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -Kutlu Doğum Haftası etkinliği


ÇANAKKALE (A.A) - Çan Anadolu İmam Hatip Lisesinde (İHL), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     Okul müdürü Şaban Dur, İstiklal Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının Hazreti Peygamberi anmak için değil, anlamak için yapıldığını söyledi.
     Hazreti Peygamberin iyi anlanılması halinde dünya hayatının başarılı geçeceğini belirten Dur, Peygamberimizi Kuran-ı Kerime bakarak anlamaya çalışmalıyız dedi.
     Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okundu, sinevizyon gösterisi sunuldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
     Etkinlik, Türk Tasavvuf Musikisi Korosunun konseriyle sona erdi.
    
     -Finlandiyalı eğitimci Tonder, Çanda-
    
     Finlandiyalı eğitimci Vesa Tonder, Kalevadan Truvaya Yenilikler ve Kültür adlı Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında yapılacak toplantı için Çana geldi.
     Vesa Tonder, ilçeye gelişinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, proje koordinatörü Seda Güven ve Özer İlköğretim Okulu Müdürü Sami Şen ile temaslarına başladı.
     Özkan, projenin Finlandiyanın İmatra kenti ile Çanakkale arasında kültürel bir köprü oluşturup turizm hareketliliğini hedeflediğini belirterek, 23-27 Kasım tarihleri arasında ortaklarımızı İmatra kentinde ziyaret ettik. Konuğumuzla 3 günlük zaman zarfında proje toplantıları gerçekleştireceğiz dedi.
    
     -Öğrenciler 35 bin mavi kapak topladı-
    
     Çan Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, engellilere tekerlekli sandalye alınması amacıyla Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım kampanyası için 35 bin adet mavi kapak topladı.
     Kapaklar geri dönüşüm merkezine gönderilmesi için Çan Belediyesi Zabıta ekiplerine teslim edildi.
     Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, öğrencilerin bir engellinin daha yüzünün gülmesine katkıda bulunduklarını söyledi.
    
     -Çan Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
    
     Çan Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu başkanlığında yapıldı.
     İmar Komisyonundan havale edilen konuların karara bağlandığın toplantıda, Çan Belediyesi tarafından, yağlı pehlivan güreş etkinlikleri yapılabilmesi ve 2012 mali yılı hizmet karşılığı alınacak gelir ücret tarifesine ek madde eklenmesi teklifi ile 2011 mali yılı kesin hesabı görüşüldü.
     Toplantıda, tarihi daha sonra belirlenecek güreşleri izleyecek kadın ve çocuklardan ücret alınmaması kararlaştırıldı.
     (SK-BYR-DOĞ)
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER