Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Çarşambada Prof. Dr. Mustafa Ağırman konferans verdi


SAMSUN (A.A) - Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde konferans verdi.
     Çarşamba İlçe Müftü Vekili İsmet Sezgin, konferans öncesi yaptığı konuşmada, 1986dan itibaren Camiler Haftası olarak kutlanan 1-7 Ekim tarihinin, 2003 yılından beri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığına işaret etti.
     Sezgin, Camiler insanların gerçek huzuru bulduğu yerlerdir ve bizler de din görevlileri olarak insanlarımıza yol göstermek için elimizden gelen çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum dedi.
     Prof. Dr. Ağırman, konferansta, camiler, camilerde nasıl davranılması gerektiği, insanların camilerde bulduğu huzur, din görevlilerinin nasıl davranması gerektiği ve insanlarla nasıl etkileşimde bulunmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.
     Konferansa Ayvacık İlçe Müftüsü Hadi Keskin, Salıpazarı İlçe Müftüsü Avni Bolat, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER