Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Pazar Müftülüğü Camiler ve Din Görevliler Haftası dolayısıyla Özel Doğu Karadeniz Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti


RİZE (A.A) - Pazar Müftülüğü Camiler ve Din Görevliler Haftası dolayısıyla Özel Doğu Karadeniz Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
     Pazar Müftüsü Vedat Başsan, geçen yıl Cami-Çocuk Buluşması temasıyla çocukları cami ile buluşturmayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığının, bu yıl Camiler ve Din Görevliler Haftası dolayısıyla Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet teması ile engellileri cami ile buluşturmayı planladığını söyledi.
     Bu nedenle Müftülüğün hafta boyunca konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirmeye başladığını ifade eden Başsan, Vaazlarda engellilerin sorunlarına dikkati çekerken, diğer taraftan da hasta, yaşlı, sakat, zihinsel veya bedensel özürlü, engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk hiçkimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmaması için ziyaretlere başladık dedi.
     Başsan, her toplumda mutlaka korunmaya muhtaç insanlar bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
     Bunların başında da hasta, yaşlı, zihinsel ve bedensel engelli insanlar gelmektedir. Dinimiz canı korumayı dinin beş temel prensibinden biri olarak kabul etmiştir. Bu sebeple kişinin sağlığını koruması dinimizin bir emridir. Hastalıklar yaratıcı tarafından verilen bir imtihan vesilesidir. İmtihandan başarıyla çıkmak için sabretmek, hastalıklara karşı tedbir almak ve tedavi yollarını araştırmak gerekmektedir. Aynı zamanda bunlar Müslüman için bir görevdir. Zira yüce dinimiz, sağlığı korumak amacıyla maddi ve manevi tedavi usullerine başvurarak tedbir almamızı önermiştir. Yüce Allah, insanları servetleri, ırkları, renkleri, cinsiyetleri, dilleri, mezhepleri, fizyolojik yapıları, engelli veya sağlıklı oluşları açısından değerlendirmez. Onları iman, salih amel, güzel ahlak, ibadet ve itaatleri veya inkar, şirk, nifak, isyan ve kötü davranışları, takva veya zulüm sahibi olup olmamaları açısından değerlendirir.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER