Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -İl Müftüsü Ersoy: Camiler kültür temelimizi teşkil eden yegane yapılardır


ESKİŞEHİR (A.A) - İl Müftüsü Niyazi Ersoy, camilerin kültür temelini teşkil eden yegane yapılan olduğunu söyledi.
     Ersoy, Yunusemre Kültür Merkezinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programında yaptığı konuşmada, cami ve Kuran kursları ile din görevlilerinin toplumdaki önemini ele alarak halkı bilgilendirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
     Haftanın hedefinin ise cami ve Kuran kurslarına olan ilgiyi artırmak olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:
     Yüce dinimiz İslamın kutsal saydığı değerlerin başında cami ve mescitler gelmektedir. Camiler aynı zamanda insanlar sosyalleşmesine de katkı sağlar. Herhangi bir ayrıma tabi olmaksızın herkes bir araya gelir. Diz dize omuz omuza ibadet ederek gerçek manada eşitlik duygusunun tadına varılır. Camiler kültür temelimizi teşkil eden yegane yapılardır. Bu bakımdan camiler, diğer tarihi yapılarla birlikte kimliğimizi yansıtan değerler olduğu için bunlara sahip çıkmak da bize düşen görevler arasındadır.
     Ersoy, din görevlilerinin re halka rehberlik etmek, onlara iyiliği, doğruyu ve güzelliği anlatmak gibi misyona sahip olduğunu belirterek, Din görevlilerimizin, milli birlik ve beraberliğin, dini bütünlüğün sağlanmasında tarih boyunca büyük katkıları olmuştur. İslam dini özüne uygun olarak anlatılmak ve anlaşılmak durumundadır dedi.
     Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının Cami ve engelliler olarak belirlendiğini dile getiren Ersoy, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini vurguladı.
     Konuşmanın ardından, bazı din görevlilerine hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Etkinlikte, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bedensel engelli Adile Ceylana akülü araç hediye etti.
     Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erulun Cami ve Engelliler konulu konferansıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER