Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Bayburt Belediye Başkanı Polat: Din görevlilerimiz, yaptıkları görev bakımından son derece büyük öneme sahiptir


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, din görevlilerinin, yaptıkları görev bakımından son derece büyük öneme sahip olduklarını belirtti.
     Polat, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin dini, sosyal ve kültürel hayatında saygı ve hürmet duyulan çok önemli mekanlar olarak hizmet veren camiler ve bu camilerde hizmet sunan din görevlilerinin, yaptıkları görev bakamından son derece büyük öneme sahip olduklarını ifade etti.
     Camilerin İslam medeniyeti tarihindeki yeri ve öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Polat, şunları kaydetti:
     Camiler sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekanlar değil, aynı zamanda sosyal bütünleşmenin ve dini aydınlatmanın gerçekleştirildiği, sosyal konuların ele alındığı mekanlardır. İslam medeniyeti aslında cami eksenli bir medeniyettir. Çünkü Müslümanlar bir cami inşa ettiklerinde onun etrafında eğitim kurumlarını,sağlık hizmetlerini görecek tesisleri, hatta yetimleri ve yoksulları görüp gözeterek kurumları da inşa etmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, yüce Rabbimizden bu anlamlı haftanın tüm ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER