Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası


KARS (A.A) - Sarıkamışta Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Camiler ve Engelliler konulu konferans verildi.
     Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, camilerin insanlık tarihiyle yaşıt olduğunu belirtti. Uzunharman, şunları kaydetti:
     İnsanlığın ilk ikamet yeri Mekkedir. Allah ilk peygamberini oraya göndermiş, son peygamberi de oradan seçmiştir. Oraya ilk gönderilen yeryüzünün halifesi olarak tayin edilen Hz. Ademin ilk işi de Allahın evini yapmak olmuştur. Camiler, Müslümanları ibadet için bir araya getirip, müminlerin kaynaşmasını, birlik ve beraberlik içinde olmasına vesile olan mekanlardır. Bu yıl Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet teması ile engellileri camiyle buluşturmayı planlıyoruz. İslama ve Kurana göre özürlülük yoktur. Biz müftülük olarak hem bünyemizi hem de camileri engelli kardeşlerimize hazır hale getirmek için gerekli çalışmalara başladık.
     Kars Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Seyhan da Allahın hikmeti ve imtihanın bir gereği olarak dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de engelli insanların bulunduğunu belirtti.
     Konferansa, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen ile din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER