Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: (Şemdinli operasyonunun sona ermesi) Ben inanıyorum ki sağduyu galip gelecek ve bu işler noktalanacak


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hakkarinin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonun sona ermesine ilişkin, Ben inanıyorum ki sağduyu galip gelecek ve bu işler noktalanacak dedi.
     Bakan Çelik, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığınca El Ruha Otelde verilen iftara katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştirmesi temennisinde bulundu.
     Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara değinen Çelik, şunları kaydetti:
     Hak arama yolu silahla olmamalı, hak aramanın adresi silah, kavga ve çatışma olmamalı. Eğer hak arıyorsanız hakkı ararken birinin hakkını ortadan kaldırıyorsanız en büyük hakkı ortadan kaldırıyorsunuz, hangi hakkı arayacaksınız- Hak aramak, yaşamak içindir. Siz birisinin hayatını yok ederek var olmayı düşünüyorsanız bu hak arama yolu değil, böyle hak aranmaz. Onun için bölge insanları olarak olup bitenler konusunda dikkatli olup, iyi değerlendirmek gerekiyor.
     Bakan Çelik, AK Parti hükümetinin 10 yılda esnaf ve sanatkarlar için yaptığı hizmetleri anlatarak, vatandaşların, esnafın analizlerini dikkatlice dinlemeleri tavsiyesinde bulundu.
    
     -Şemdinlideki operasyon-
    
     Bakan Çelik, iftar programının çıkışında bir gazetecinin Hakkarinin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonların sona ermesine ilişkin görüşlerini sorması üzerine şunları kaydetti:
     Yaşananların ne olduğu konusunda detaylı bilgiye sahip değilim ama genel itibarıyla bu ülkede kimsenin burnunun kanamamasından ve hiçbir annenin ağlamamasından yanayız. Bunun Kürtü, Türkü falan yok, biz biriz bir tavanın balıklarıyız. Burada herkesle kaynaşmış durumdayız. Bu kaynaşmayı güçlendirmemiz gerekirken bunu ayrılık noktalarına çekmenin ülkeye ve şahıslara faydası yok. Ben inanıyorum ki sağduyu galip gelecek ve bu işler noktalanacak.
     Bakan Faruk Çelik, iftar programının ardından kentteki 3 yerel televizyonun ortak canlı yayın programına katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER