Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Bayburtta: -Sorunları torunlara bırakmama kararlılığındayız. Kendi dönemimizdeki sorunları büyütmek değil, onları küçülten ve çözen, gelecek nesillerin rahat edeceği reformları yapan bir i


BAYBURT (A.A) - Burak Altunöz - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sorunları torunlara bırakmama kararlılığındayız. Kendi dönemimizdeki sorunları büyütmek değil, onları küçülten ve çözen, gelecek nesillerin rahat edeceği reformları yapan bir iktidarız dedi.
     Bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburta gelen Bakan Çelik, Vali Hasan İpeki makamında ziyaret etti.
     Kentte yapılan çalışmalar hakkında Vali İpekden bilgi alan Çelik, bakanlığına bağlı kurumların çalışmalarını yerinde incelemek ve açılışlarda bulunmak için Gümüşhane ve Bayburtu ziyaret ettiğini söyledi.
     Toplum Yararına Çalışma Programının işsizlik sorununun çözümünde önemli bir proje olduğunu vurgulayan Çelik, Bu çerçevede 2 bine yakın kişinin Bayburtta işe başlamasının başlangıcını yapacağız. Bu işlemler bir koordinasyonun sonucunda oluyor. Yoğun temaslar neticesinde bakanlığımızla ilgili sorunların çözümünde bu noktaya geldik. Göçün durması ve Bayburtun daha da yenlenmesi, aksi göçlerin yaşanması konusunda atılacak her adımın bilincindeyiz dedi.
     Vali İpek, ziyaretinden dolayı Çelike çeşitli yöresel ürünler hediye etti.
     Daha sonra Bayburt Belediye Başkanlığına geçen Çelik, Belediye Başkanı Hacı Ali Polattan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     AK Parti iktidarı olarak yerel yönetimlerin öneminin bilincinde olduklarını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
     Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi adına önemli adımlar attık. Önümüzdeki dönem içerisinde yerel yönetimler ve özellikle büyük şehirlerle ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Yerinden yönetimi güçlendirmeye dönük, halka hizmeti en yakın yerden sunma mekanizmalarını güçlendirmeye dönük çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerde ayrım gözetmeksizin 75 milyon vatandaşı eşit tutacak şekilde yaklaşımlarımız milletimiz tarafından büyük takdir görüyor.
    
     -Milletimiz karşısında boynumuz bükük olmadık-
    
     Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına giden Çelik, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.
     Teşkilat mensuplarının önemli bir hizmeti yerine getirdiğine değinen Çelik, şunları kaydetti:
     Teşkilatçılık zor bir görev. Maaşı yok, menfaati yok, karşılığı yok. Biz bakanız, bir şekilde maaş alıyoruz. Belediye başkanımız, milletvekilimiz maaş alıyor. Ama teşkilat mensubu insanlarımız, arkadaşlarını yukarı taşıma ve hizmet etmek adına gece gündüz koşturuyor. Son 10 yılda milletimiz bu kervanın lokomotif görevini AK Partimize verdi. Çok şükür biz de milletimiz karşısında boynumuz bükük olmadık. Milletimizin yüzünü güldüren iktidar olduk. Bunun karşılığında milletimiz görevini her seçimde gerçekleştirdi.
    
     -Biz çile çekerek gelen insanlarız-
    
     Üç dönem Bursa milletvekili olduğunu anımsatan Çelik, Dördüncü dönem sayın başbakanımız beni Şanlıurfaya gönderdi. Şanlıurfa hiç gitmediğimiz bir yerdi. Gittik kaynaştık ve iç içe olduk. Niye- biz vatandaşız, halkız. Biz ayakkabı boyacılığı, çaycılık, amelelik yapmışız. Yani biz çile çekerek gelen insanlarız, tepeden inme insanlar değiliz ifadelerini kullandı.
     Çözülen sorunların yanında sıkıntıların da olduğunu vurgulayan Çelik, Sorunların bittiği yerde ölüm de geliyor. O halde problemler, sorunlar olacak ama önemli olan bunları çözme iradesi ortaya koymaktır. Biz bu iradeyi ortaya koyuyoruz. Sorunları torunlara bırakmama kararlılığındayız. Kendi dönemimizdeki sorunları büyütmek değil, onları küçülten ve çözen, gelecek nesillerin rahat edeceği, reformları yapan bir iktidarız. İnşallah 2023 vizyonu çerçevesinde bu istikrarlı yürüyüşü sürdürdüğümüzde Türkiye artık geçmişi konuşmayacak diye konuştu.
     Çelik, daha sonra şehir merkezinde esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER