Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Bursada: -CHP Genel Başkanının bu ziyareti son derece anlamlı ve olumludur. Gecikmiştir. Ama bunu tartışmak doğru değildir -BDP de bölgeden ciddi manada oy aldı. Güneydoğudan aldıkları oy,


BURSA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun görüşmesini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanının bu ziyareti son derece anlamlı ve olumludur. Gecikmiştir. Ama bunu tartışmak doğru değildir dedi.
     Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından düzenlenen organizasyona katılan Çelik, sınıf arkadaşlarıyla bir araya geldi.
     Öğrenim gördüğü Yıldırım İmam Hatip Lisesinin girişinde sınıf arkadaşı olan ve şimdiki Okul Müdürü Abdullah Karaağaç tarafından karşılanan Çelik, okulun içerisinde hazırlanan fotoğraf sergisini gezdi ve daha sonra öğrenim gördüğü sınıfa çıktı.
     Sınıf arkadaşlarını sınıfta görmenin mutluluğunu yaşayan Çelike asıl sürprizi sınıf öğretmeni Mustafa Türkmen yaptı. Türkmen, Bakan Çelike tüm dersleri pekiyi olan temsili karne vererek, kendisini tebrik etti. Okul Müdürü Karaağaç, Çelike yıllar önce çekilmiş, sınıfın tüm öğrencilerinin fotoğraflarının yer aldığı bir çalışmayı hediye etti. Çelik, daha sonra sıralara oturup sınıf arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Okul gezisinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, milletin değer yargılarını hiçe sayma günlerinin geride kaldığını belirterek, Milletin değer yargılarıyla oynamak, milletin değer yargılarını hiçe saymak aslında milleti hiçe saymaktır. Maalesef Türkiyede bu dönemler de yaşandı. Bu okullar, bizim de mezun olduğumuz okullar, çok acı günler yaşadı. Ben bunlara bizzat şahit olmuş bir siyasetçiyim. Nesillerimizin, değer yargılarımızın üzerine bina edilmiş bir eğitim sistemi ile dünyaya çok önemli mesajlar vereceğine, çok önemli bilim insanlarını tekrar tekrar dünyaya süreceğine inanıyorum dedi.
    
     -CHP Genel Başkanının bu ziyareti son derece anlamlı ve olumludur-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun görüşmesini de değerlendiren Bakan Çelik, Terör büyük bir bela. Terörün çözümü konusunda iktidar sorumludur demek son derece ilkel bir yaklaşımdır. Çünkü terörün kurbanları ve terör neticesinde şehit olanlar hepimizin yüreğini dağlıyor dedi.
     Çelik, 74 milyonu üzen teröre karşı ortak bir şekilde duruş sergilenmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Madem hepimizi üzen tablolar yaşanıyor, bu olumsuz tablonun ortadan kalkması için, birlik içinde üzerine gitmemiz gerekiyor. CHP Genel Başkanının bu ziyareti son derece anlamlı ve olumludur. Gecikmiştir. Ama bunu tartışmak doğru değildir. MHPnin de aynı noktada konuyu ele almasından yanayım. BDP de bölgeden ciddi manada oy aldı. Güneydoğudan aldıkları oy, Gidin Mecliste sorunu çözün anlamına geliyor. Yoksa sandığa gitmezdi BDP seçmeni. Ben çatışma istemiyorum, sizi milletvekili seçtik, gidin bunu Mecliste çözün diyor. Demek ki büyük bir temsil var. Yüzde 95lik, terör ve kronik sorunlarla mücadele etme iradesi TBMMde bulunuyor. Yapmamız gereken, el birliği içinde, ortak sevinçlerimizin yanında, ortak sorunlarımızın çözümü konusunda bir ve beraber olmaktır. Politikalarımız ayrı olabilir, onlar ayrı şeylerdir. Ama milleti üzen, kahreden olaylarda bir olamıyorsak siyasetin ne anlamı kalır- Bu iyi bir adımdır, içeriği önemli değildir. İçeriği tartışılabilir. Ama bu konuda birlikte bir irade koyacağımız anlayışı bile milletimizin yüreğine su serpmektedir.
    
     -Bunlar yetkili değil, yetkilendirilmiş mahkemelerdir.-
    
     Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 250. maddesindeki tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, şunları söyledi:
     Bu konular çok farklı şekilde tartışılıyor. Yetkili mahkemeler şeklinde ifade ediliyor. Bunlar yetkili değil, yetkilendirilmiş mahkemelerdir. Yani devlete karşı işlenen suçlarda darbeler, çeteler, işkenceler gibi yaşanan bu süreçlere dönük ağır ceza mahkemelerinin görevlendirilmesi şeklinde anlaşılmasının doğru olacağı inancı içindeyim. Darbeciler yargılanmasın. İşkenceciler, milleti hiçe sayanlar hesap vermesin gibi bir yaklaşım kesinlikle kabul edilebilir bir yaklaşım olamaz. Tabi sistemimizde eksiklikler, arızalar var ise onlarla ilgili düzenlemeleri her zaman yaptık, her zaman da yapmamız gerekiyor. Çünkü CMK yeni. Bu sistem yürürlüğü girince, yeni haksızlıklara fırsat veren alanlar varsa, bunlara el atmak gerekiyor. Amaç adaleti tesistir. Milleti demokrasi, hak, hukuk, insan hakları konularında rencide edecek bir şey varsa bunlara müdahil olunur. Ama haksızlık yapanın, hele hele devlete karşı işlenmiş suçlarla ilgili bir farklı düzenlemeyi düşünmek, milletin vicdanında yeni yaralar kanatır.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER