Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: -İş sağlığı ve güvenliği konusunda başarı ancak tüm tarafların ortak değerleri benimsemesi, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle elde edilebilir (Fotoğraf


KONYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İş sağlığı ve güvenliği konusunda başarı ancak tüm tarafların ortak değerleri benimsemesi, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle elde edilebilir dedi.
     Halil Etyemez, Konya Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen Metal Sektöründe Risk Değerlendirmesi ve Uygulamaları Seminerinde, güvenliğin evde, okulda, iş yerinde, seyahat sırasında, yürürken her an varlığını hissettirmesi gereken bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Her konuda olduğu gibi güvenliğin de eğitimle insanlara aşılanması gerektiğini belirten Etyemez, Sadece iş hayatında değil normal yaşantımızda da kazanın ya da hastalığın önlem alınmadığı takdirde her an karşımıza çıkabileceğini unutmamamız gerekir diye konuştu.
     Türk tarihinde ilk kez Müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun genel kuruldan geçtiğini, bu günlerde bu sempozyumun yapılmasının insana verilen değerin en önemli göstergesi olduğuna dikkati çeken Etyemez, insanın ruhu, bedeni ve tabiatı itibarıyla mükemmel bir varlık olduğunu bildirdi.
     İnsanın sahip olduğu en önemli değerin aklı olduğunu, insanın güven, huzur ve saadet dolu dünya hayatını aklını kullanarak inşa ettiğini ifade eden Etyemez, şunları kaydetti:
     Hiç şüphesiz insan hayatının vazgeçilmez süreçlerinden biri de çalışma hayatıdır. Buradan hareketle denilebilir ki insan aklıyla çalışma hayatını da yapılandıracak ve ona kendine has estetiğini ve kıvamını kazandıracaktır. Bu insan olmanın gereğidir. İnsan gibi bir çalışma hayatı imar etmek bizlerin yükümlülüğüdür. İş sağlığı ve güvenliği konusunda başarı ancak tüm tarafların ortak değerleri benimsemesi, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle elde edilebilir. İş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi, iş kazalarının önlenmesi için iş verenlerin, çalışanların ve devletin aynı bakış açısıyla iş sağlığı ile güvenliği alanına odaklanması gerekir
     Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise Türkiyenin bugün dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline geldiğini, 2023te ilk 10 ekonomi arasında yer almak istediğini belirtti.
     Büyükhelvacıgil, Türkiyenin bu hedefe ulaşmasının yolunun üretimden ve iş barışını korumaktan geçtiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından, Etyemez, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgile teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Metin Bolat
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER