Çalışma ve İşkur Müdürlüğünün 2012 yılı

Çalışma ve İşkur Müdürlüğünün 2012 yılı değerlendirmesi -Çalışma ve İşkur Müdürü Aşıcı: Amacımız Gümüşhaneye en iyi hizmeti vererek işsiz sayısının azaltılmasına yardımcı olmaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Çalışma ve İşkur Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, amaçlarının Gümüşhaneye en iyi hizmeti vererek işsiz sayısının azaltılmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi.
     Aşıcı, makamında düzenlediği basın toplantısında, İşkurun istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu belirtti.
     İl Müdürlüğü olarak 2012 yılında yaptıkları işe yerleştirme, işsizlik sigortaları işlemleri, iş gücü uyumu hizmetleri, mesleki eğitimler, toplum yararına çalışma programları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri değerlendirildiğinde 2012 yılında 2 bin 228 kadın, 2 bin 269u erkek olmak üzere 4 bin 897 kişinin iş isteği ile kurumlarına başvurduğunu ifade eden Aşıcı, 2012 yılında 2 bin 984 kişi işe yerleştirildi. Bunun bin 95i kadın, bin 889u erkek işsizdir. İşe yerleştirilmelerin bin 17si özel sektör iş yerlerine yerleştirilmiştir. 2012 yılında 423 kişiye işsizlik ödeneği olarak yaklaşık 874 bin lira ödenmiştir. Bir önceki yıla göre tüm faaliyetlerimizde artışlar olduğu görülmektedir. Kurum olarak yıllardır belirlenen hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Amacımız Gümüşhaneye en iyi hizmeti vererek işsiz sayısının azaltılmasına yardımcı olmaktır dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çalışma ve İşkur Müdürlüğünün 2012 yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER