Çalımbayın Yiğidoları Kara Kartalları İnönüde ilk

Çalımbayın Yiğidoları Kara Kartalları İnönüde ilk kez avladı -Beşiktaşı yenerek ligdeki çıkışını sürdüren Sivasspor, Rıza Çalımbay yönetiminde siyah-beyazlılara karşı ilk deplasman galibiyetini elde etti


SİVAS (A.A) - Spor Toto Süper Ligde Beşiktaşı 1-0 mağlup ederek çıkışını sürdüren Sivasspor, Rıza Çalımbay yönetiminde Beşiktaşa karşı deplasmanda ilk kez kazandı.
     Beşiktaş ve milli takımın efsane oyuncularından, Atom Karınca olarak bilinen eski milli futbolcu Rıza Çalımbay, Sivassporun başında eski takımı Beşiktaşa karşı ligdeki beşinci sınavını dün deplasmanda verdi.
     Futbol yaşamında Beşiktaş forması altında çok önemli başarılara imza atan, yıllarca kaptanlığını üstlendiği siyah-beyazlı ekibin antrenörlüğünü ve teknik direktörlüğünü de yapan Çalımbay, memleketi Sivasın Süper Ligdeki takımı Sivassporun başında Beşiktaşa karşı ligde deplasmandaki ilk, toplamda ise ikinci galibiyetini elde etti.
     Çalımbay, Sivassporun başında ligdeki ilk sınavını 2010-2011 sezonunun 10. haftasında, eski takımı Beşiktaşa karşı vermişti. Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, Beşiktaş ile ligde yaptığı 5 maçın 2sinden galibiyetle, 2sinden ise mağlubiyetle ayrılırken, 1 maç berabere tamamlandı.
     2010-2011 sezonunda ligin ilk yarısında İstanbulda Beşiktaşa 2-1 mağlup olan Sivasspor, sezonun ikinci yarısında Sivasta 1-0 yenmeyi başardığı siyah-beyazlılara, 2011-2012 sezonunun ilk yarısında deplasmanda 3-1 yenildi.
     Beşiktaş ile geçen sezonun ikinci yarısında Sivasta 1-1 berabere kalan Çalımbayın ekibi, bu sezon ise rakibini BJK İnönü Stadında Aatif Chahechouhenin attığı golle 1-0 yenmeyi başardı.
     Beşiktaşın kaptanlarından ve efsane oyuncularından Samet Aybaba ile Rıza Çalımbay arasındaki taktik savaşını kazanan Çalımbayın ekibi Sivasspor, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle taraftarlardan alkış aldı.
    
     -Çalımbay kariyerinde Beşiktaşa karşı 3. galibiyetini aldı-
    
     Rıza Çalımbay, Beşiktaşa karşı teknik direktörlük kariyerinde 3. galibiyetini elde ederken, İnönü Stadından 2. kez galip ayrıldı.
     Çalımbay, Beşiktaşa karşı teknik direktörlük kariyerindeki ilk galibiyetini 2001-2002 sezonunda Göztepenin başında elde etmişti. Çalımbay yönetimindeki Göztepe, Beşiktaşı 2-1 mağlup etmişti.
     Sivasspor, dünkü galibiyetle ligde bugüne kadar 15 kez karşılaştığı Beşiktaşı 5. kez mağlup etmeyi başardı. Diğer maçların 6sını Beşiktaş kazanırken, 4 maç da berabere bitti.
    
     Başmuhabir: Ahmet Ekici
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Çalımbayın Yiğidoları Kara Kartalları İnönüde ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER